Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Φασίστας της διπλανής πόρτας”. Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Published

on

Του Άγγελου Γαβρή -Αρχισυντάκτη “The Socialist -Res Publica Magazine”

Σήμερα η ιστορία θα γράψει την ημερομηνία στην “βίβλο” της Δημοκρατίας. Ένοχοι σχεδόν στο σύνολό τους οι υπόδικοι στην Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Hashtag, διαδηλώσεις, εκπομπές, άρθρα πολιτικών αρχηγών και ένας επικοινωνιακός “κυκλώνας” αντιφασισμού στην Ελλάδα

Ξαφικά άπαντες έγιναν αντι-φασίστες. Ξαφικά όπου και να βρεθείς κάποιος θα σε ρωτήσει για το τι γίνεται με την “Δίκη των Ναζί”, η στέγη πολιτισμού του ιδρύματος Ωνάση – “μέσα στο κόλπό”, ο Λευκός Πύργος το ίδιο, χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την επικράτεια χειροκρότησαν αυτή την εκ των πραγμάτων “ιστορική απόφαση” της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ξαφνικά άπαντες συμπάσχουν με την Οικογένεια Φύσσα..

Που ήταν όλοι αυτοί λίγα χρόνια πριν; 

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και πριν το 2011 έπαιρνε ποσοστό περί του 0,7- 0,9% σε επίπεδο εκλογών. Αποδεδειγμένα λοιπόν, 1 στους 100 ήταν πολιτικά και ιδεολογικά φασίστας νεοναζί! Πως φτάσαμε στο 15% του Κασιδιάρη στην διεκδίκηση της Δημαρχείας των Αθηνών; Πως φτάσαμε με την Χρυσή Αυγή να είναι 3ο κόμμα στις Ευρωεκλογές; Μετά την δολοφονία Φύσσα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής “φθάρθηκε” ελαφρώς… Μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη το ποσοστό εκτινάχτηκε σε σχεδόν διψήφιο ποσοστό, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και τα συσσίτια μίσους – που ο Καμίνης Κατήργησε και ΌΧΙ η κυβέρνηση – το ποσοστό της Χρυσής Αυγής  συνέχιζε να παραμένει υψηλό.

Ποίοι έχουν ευθύνες; 

Ευθύνες μπορούμε εύκολα να καταλογίσουμε σε όλους. Σε όλους όσους επιθυμούσαν “διακαώς” την πτώση του “παλαιού δικοματισμού” (Μόνο το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) και την άνοδο του “αντι-μνημονιακού μπλοκ” στην εξουσία. Στις ίδιες πλατείες με τους “Αγανακτισμένους” διαδήλωναν Σαμαράς- Τσίπρας -Καμμένος και Χρυσαυγίτες. Τι; Φαίνεται ακραίο; Κι όμως, ανατρέξτε παρακαλώ πολύ στην επικαιρότητα της εποχής, δείτε δηλώσεις Σαμαρά – Τσίπρα και Μιχαλολιάκου -Κασιδιάρη να “Ταυτίζονται” απόλυτα ως αγανακτισμένοι αντιμνημονιακοί. Ναι, φυσικά, δεν θα υπήρχε “αντι-μνημονιακό μπλοκ” αν δεν υπήρχε το “μνημόνιο” που εξαναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο με σοβαρότατες ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή παραδίδοντας χρέη και ύφεση “στον ουρανό”.

Ευθύνες που αν αναλογιστεί κανείς την συμπεριφορά των Δημοσιογράφων της Εποχής και των ΜΜΕ συνολικά, οφείλουμε να αποδώσουμε και σε όσους “γραβάτωσαν” και παρουσίασαν μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή” στα τηλεοπτικά παράθυρα όλων μας, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τους αρνητές της Δημοκρατίας, τους εγκληματίες, τους φασίστες, τους δολοφόνους.

Advertisement

Δημοσιογράφοι που “βρήκαν” την “σοβαρότητα της Χρυσής Αυγής” με την απουσία της βίας, ως “προπύργιο” για την πολιτική τους καριέρα. Και η τωρινή κυβέρνηση – και όχι μόνο – ήταν εκεί με “ανοιχτές αγκάλες” να τους δεχτεί στους κόλπους της, η προηγούμενη κυβέρνηση – απλώς συγκυβέρνησε με την “Ψεκασμένη ακροδεξιά”- Για να συνεχίσω, αυτοί οι πρώην δημοσιογράφοι, αν ακούσετε προσεκτικά τον λόγο τους σε άρθρα – εκπομπές -δηλώσεις από το Βημα της Βουλής ήταν και είναι, η “σοβαρή Χρυσή Αυγή” στο Κοινοβούλιο. Με την απουσία της βίας και την μη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση φυσικά. Μα ακούστε τον λόγο τους μια φορά! Δείτε τις “μεταγραφές” στην μετά- ΛΑ.Ο.Σ εποχή και την εξέλιξη της ιδεολογικής “πίτας” στο Κοινοβούλιο. Σας προτρέπω να δείτε ποιοι πήγαν που. Ποιός τους δέκτηκε και τους εξύψωσε θεσμικά εντός κόμματος – σχεδόν μέχρι την Προεδρία του κόμματος – , ποιος τους έβαλε σε Υπουργικά Συμβούλια.

Ο “Φασίστας της διπλανής πόρτας”. 

Σήμερα, η  Δικαιοσύνη κέρδισε μια πάρα πολύ σημαντική μάχη απέναντι στην ακροδεξιά και τον φασισμό. Δεν κέρδισε όμως τον πόλεμο. Στην Ελλάδα, θα βαραίνει για δεκαετίες την κοινωνία, το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Οφείλουμε να πατάξουμε την ακροδεξιά, τον φασισμό , τον ρατσισμό και τις λαϊκιστικές πολιτικές που στόχο έχουν αποκλειστικά την “βλακοποίηση” του Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρου. Χρειάζεται προσοχή στην Εκπαίδευση, στις ειδήσεις , σε όλα όσα μοιραζόμαστε στην εποχή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Το “φίδι” γέννησε το αυγό του. Και δεν ήταν ένα μόνο. Και περιμένει να εκκολαφθεί ξανά. Τσάκισε τον φασισμό όπου τον πετύχεις! Μην σε τρομάξει!