“Ο μεγάλος χαμένος των εσωκομματικών του Κινήματος Αλλαγής”

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Σε λίγες ημέρες διεξάγεται ο δεύτερος και ο τελευταίος γύρος των εσωκομματικών για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος ο Ανδρουλάκης και ο Γεώργιος Παπανδρέου θα ξανά διασταυρώσουν τα ξίφη τους και ο νικητής θα γίνει ο πρόεδρος του Κινήματος. Σε κάθε εκλογική διαδικασία, όμως υπάρχει πάντα και ένας χαμένος, έτσι και σε αυτήν, κάποιος έχει χάσει πριν καν ξεκινήσει η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.

Ο μεγάλος χαμένος δε θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος πέρα από τον ίδιο το πρόεδρο του Σύριζα και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά, από τη μεγάλη συμμετοχή αλλά και από τα πρώτα αποτελέσματα της Α’ Κυριακής, η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε μια τεράστια σύγχυση. Ο Σύριζα ρωτάει και ανησυχεί έντονα, για το πως πρέπει να κινηθεί την επόμενη ημέρα, καθώς ξέρει πάρα πολύ καλά ότι κινδυνεύει να χαθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Η χώρα μας αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει ένα σημαντικό πρόβλημα στη πολιτική σκηνή το οποίο δεν είναι άλλο από την ανεπάρκεια της ίδιας της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, το οποίο θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι είναι ευτύχημα για το Κυριάκο Μητσοτάκη ο Συριζα κυνηγιέται από το ίδιο του το παρελθόν. Ο Ελληνικός λαός θυμάται πάρα πολύ καλά ότι ο Τσίπρας συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου για να έχει την εξουσία. Αλήθεια, ξεχνάει κανένας άραγε τι έλεγαν το 2015 για να πάρουν τη κυβέρνηση και πως έπραξαν όταν τη πήρανε; Η αρχή έγινε με ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, όπου στη χώρα επιβλήθηκαν τα capital control. Οπότε, ότι και να πουν ή και να κάνουν στο Συριζα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Κυβέρνηση από την άλλη έχει τον «αέρα» του νικητή, όμως όλα τα καλά έχουνε και κάποιο τέλος. Η αρχή θα γίνει από αυτή τη Κυριακή αν το Κίνημα Αλλαγής εκλέξει έναν πρόεδρο όπου θα μπορεί να χωθεί δυναμικά ανάμεσα στο δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του Συριζα. Τεράστια σημασία όμως έχει και η επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής, όπου πρέπει όλο το κόμμα να είναι όλο «ΜΑΖΙ» ενωμένο. Η ευκαιρία να ξαναγίνει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ένα κόμμα εξουσίας είναι στα χέρια μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια επαφή με τη κοινωνία και καθαρές θέσεις έτσι ώστε να τον εμπιστευτεί και πάλι ο κόσμος.

 

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 

 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΜΕΛΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ