“Ώρα Ανανέωσης” – Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Η χώρα έχει ανάγκη από μία σοβαρή αντιπολίτευση μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια. Με επίκεντρο τον ΠΟΛΙΤΗ.

Με λίγα 24ωρα να απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες του Β’ γύρου των εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής οι δύο μονομάχοι ο μεγάλος νικητής του Α’ γύρου Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Στον α’ γύρο νικητής με μια σημαντική διαφορά που άγγιξε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες και περίπου 100.000 ψήφους αναδείχτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου.Τα μηνύματα της κάλπης ήταν η ανανέωση, η πολιτική αυτονομία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης , ένας νέος πολιτικός αλλά με συσσωρευμένη εμπειρία,διατελώντας γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τα πέτρινα χρόνια της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ , αλλά και μία σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Χωρίς να έχει φύγει από το κόμμα για ούτε μία ημέρα παραμένοντας σταθερά και υπερασπίζοντας την παράταξη από οποιοδήποτε μετερίζι δικαιούται να πιστεύει την εκλογή του. Ξέρει πως να δίνει μάχες και πως να τις κερδίζει.

Δεν είναι όμως μόνο η εμπειρία, είναι και ο τρόπος που πολιτεύεται. Χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, χωρίς χυδαίες και αήθεις επιθέσεις κατά των αντιπάλων του, αλλά με καθαρό, σοβαρό και μετρημένο πολιτικό λόγο.

Η χώρα έχει ανάγκη από μία σοβαρή αντιπολίτευση μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια. Με επίκεντρο τον ΠΟΛΙΤΗ.

Μπάμπης Καραγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ