Ομπάμα: “Ώρα για πραγματική αλλαγή”

Ο Μπάρακ Ομπάμα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σχετικά με τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ , ωθεί τον αμερικανικό λαό να «διοχετεύσει  τη δικαιολογημένη οργή του σε ειρηνική, διαρκή και αποτελεσματική δράση».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι « οι πολίτες πρέπει να αφυπνίσουν τους άλλους για την αδικία, ακόμα και μέσω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, αλλά να μεταφράζουν αυτήν τη συναίσθηση σε υψηλή προσέλευση στις κάλπες και εκλογή κυβερνητικών αξιωματούχων που ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας».

Επιπλέον ο Μπάρακ Ομπάμα υπερτονίζει στην ανακοίνωσή του  «τον  συνεχή, διαβρωτικό ρόλο του ρατσισμού στην κοινωνία μας», επισημαίνοντας την  ανάγκη θέσπισης μεταρρυθμίσεων συμπληρώνοντας  πως «χρειάζεται μια πραγματική αλλαγή».

Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι οι διαδηλώσεις είναι αποτέλεσμα ζητημάτων που δεν αντιμετώπισαν εδώ και καιρό οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, καταδικάζοντας, την ίδια στιγμή, τη βία και τις λεηλασίες.

«Τα κύματα των διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα αντιπροσωπεύουν μια γνήσια και νόμιμη οργή για την αποτυχία δεκαετιών να μεταρρυθμιστούν οι αστυνομικές πρακτικές και το ευρύτερο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ», υποστηρίζει ο Μπάρακα Ομπάμα, σημειώνοντας: «Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να αφυπνίσουμε τους άλλους και πρέπει να οργανωθούμε και να ψηφίσουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα εκλέξουμε υποψηφίους που θα ενεργήσουν μέσω μεταρρυθμίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ