ΟΕΝΓΕ: Εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης κατά “κάθε κυβερνητικού υπεύθυνου” για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας.

Την άμεση διερεύνηση του θέματος υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των εμπλεκομένων κυβερνητικών αρμοδίων περί εγκληματικών τους ευθυνών για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Η ΟΕΝΓΕ, αποφάσισε ομόφωνα και ανακοινώνει ότι αποφασίστηκε «η διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου» και θα απευθυνθεί σε νομικούς συμβούλους για νομικές γνώμες. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, τις ΜΕΘ και ό,τι άλλο κρίνεται σκόπιμο.

Όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση, «σχεδόν καμία από τις προτάσεις των Γιατρών δεν εισακούστηκε από την κυβέρνηση», παρά το γεγονός ότι αυτές κατατέθηκαν από την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας. «Μάλιστα, η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς» ενώ «σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που οι γιατροί απαιτούσαν».

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, το αποτέλεσμα, «είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές».

«Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από τη μία αποκαλούν “ψεύτες” σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ