Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oικονομία Αύριο”: Γιάννης Κουτσούκος: Ολόκληρη η ομιλία του στην χθεσινή εκδήλωση του Τhe Socialist

Published

on

O πρώην Βουλευτής και νυν Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Κουτσούκος έδωσε το “παρών” στην 1η διαδικτυακή εκδήλωση του “The Socialist” με θέμα: “H Oικονομία Αύριο”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ:

Μέρος 1ο:

“Η Εισήγησή μου θα “Χωριστεί” σε 2 επίπεδα: 1ον να μην κλείσει καμία επιχείρηση και 2ον να ανασυγκροτήσουμε με οργανωμένο σχέδιο την Οικονομία. Η κυβέρνηση έχει σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα που έχει πάρει για την οικονομία. Έχοντας λάβει το σχετικό υπόμνημα απο τους προέδρους των Οικονομικών Επιμελητηρίων είναι σαφές πως ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Κανένας δεν μπορεί “να βγάλει άκρη” με όσα κάνει η κυβέρνηση. Έχουμε ακόμα και καταγγελίες για απολύσεις απο 15 Ιουνίου. Μιλάμε για περιορισμένα μέτρα που δεν βοηθούν τις επιχειρήσεις.

Πρέπει να ενισχυθεί η απασχόληση με ταυτόχρονα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Το έχουμε καταθέσει ώς Κίνημα Αλλαγής.

Η πρότασή μας για τον Κοινωνικό Τουρισμό αφορά πάνω απο 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας και όχι τους λίγους που αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι γεγονός πως πρέπει να δώσουμε βάση ταυτόχρονα στον πρωτογενή τομέα που έχει αποδεδειγμένα υψηλές δυνατότητες και να προστατέψουμε τον εργαζόμενο. Λαμβάνοντας πρωτοβουλία ως προοδευτικός φορέας, το Κίνημα Αλλαγής, θα καταθέσουμε μια πρόταση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση του οικονομικού “πακέτου” της Ε.Ε. Αυτό δεν μπορεί να είναι δουλειά τεχνοκρατών. Δεν μπορεί να γίνει έρμαιο συμφερόντων! Δεν έχουμε και καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν “Γεωργιάδη” να το πούμε και πιο απλά!

Χρειάζεται διαφάνεια στον φορέα διαχείρισης των επιχορηγήσεων. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για αυτό το θέμα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και η χώρα μας σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Έχουμε μείωση 35% των εσόδων και το Έλλειμμα θα εκτοξευθεί .Αν το “μαξιλάρι” των 37 δις συγκροτήθηκε απο φόρους των συμπολιτών μας τα προηγούμενα χρόνια, πως θα μπορέσουμε να αναταπεξέλθουμε σε ένα ενδεχόμενο νέο “lockdown” ;

Μέρος 2ο:

“Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που έλαβε το “Τhe Socialist” που φώτισε αρκετές πτυχές. Οφείλουμε αυτή την περίοδο να επιμείνουμε στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως Κίνημα Αλλαγής και αφορούν το σύνολο των πολιτών. Αν τις επόμενες μέρες εγκριθεί το “πακέτο” Μέρκε-Μακρόν και “ξεπεραστούν τα εμπόδια” που θέτει ο Ευρωπαϊκός Βορράς που δυστυχώς βλέπουμε να συμμετέχουν και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, μπορούμε να συζητήσουμε για την προοπτική της διαχείρισης της επερχόμενης κρίσης.

Advertisement

Σχετικά με την απόπειρα “λοιδωρίας” του Ανδρέα Παπανδρέου τις προηγούμενες ημέρες: Να θυμίσω πως εμείς, έχουμε σταθερή Ευρωπαϊκή προοπτική όταν οι λαϊκιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς υπονόμευαν τις συμφωνίες με την Ε.Ε . Να θυμίσω επίσης πως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981, με το “Μνημόνιο” με την τότε ΕΟΚ άνοιξε τον δρόμο των περιφερειακών κυβερνήσεων και να “Γεφυρώσει” το χάσμα μεταξύ βορρά και νότου στην Ευρώπη. Ο Κος Μητσοτάκη “εσχάτως” τελευταία παριστάνει τον “κεντρώο” μα κρύβεται πίσω απο την Μέρκελ. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με κοινούς αγώνες για την παραγωγή και την συνοχή που θα αποτελέσουν το αύριο της κοινωνίας και της Οικονομίας. “