“Ομοβροντία” αναρτήσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – “Δικαίωση” οι παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας φέρνουν συσπείρωση και ομοφωνία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με στελέχη του ανά την Ελλάδα να τοποθετούνται σχετικά με τις παραιτήσεις του Γ.Γ του Πρωθυπουργου και του Διοικητή της ΕΥΠ, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς, περαιτέρω αναλήψεις πολιτικής ευθύνης ενώ στο “βάθος του τούνελ” πλέον, το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών ξαναέρχεται στην επιφάνεια με “απόφαση ΠΑΣΟΚ”

 

Δ. ΜΑΝΤΖΟΣ: ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον Real FM o Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ως ντροπιαστική για την λειτουργία της Δημοκρατίας την διαχείριση της κυβέρνησης και την συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του Νίκου Ανδρουλάκη με το σύστημα Predator.

«Δέκα ημέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς λέγοντας ότι όλα αυτά ή δεν ισχύουν και είναι ψέματα ή και εάν ισχύουν είναι φυσιολογικά. Σήμερα παραιτήθηκαν ο ΓΓ του Πρωθυπουργού και στενός του συγγενής και ο Διοικητής της ΕΥΠ με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας. Ενώ έχουμε αυτές τις δύο ηχηρές παραιτήσεις. Τί θα πει η Κυβέρνηση; Τί θα πει ο Πρωθυπουργός; Τί θα πουν όλα τα κέντρα που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς εδώ και δέκα ημέρες; Εμείς θεωρούμε ότι όλη η διαχείριση της Κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία μια υπόθεση τόσο σοβαρή που άπτεται της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος μας, να έχει γίνει αντικείμενο μιας τέτοιας παραπολιτικής και αντιθεσμικής, αντιδημοκρατικής εντέλει διαχείρισης. Είναι ντροπή δέκα μέρες να θέλουν να μας βγάλουν τρελούς και σήμερα μετά από αυτές τις δύο παραιτήσεις να υπάρχει αυτή η αφωνία και αυτή η συνέχιση του αποπροσανατολισμού».

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ, σημείωσε: «Οι παραιτήσεις αυτές είναι βαλβίδα αποσυμπίεσης. Δεν μας αφορά η μεθόδευση και η συστηματική εκμετάλλευση των παραιτήσεων την οποία είναι βέβαιο ότι θα κάνει η Κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Εμείς επιμένουμε στη θεσμική γραμμή που έχουμε από την αρχή χαράξει. Η δικαστική διερεύνηση είναι για εμάς προτεραιότητα. Θα πρέπει να αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη αμερόληπτη, ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της εις βάθος και εις ύψος. Η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις σε κάθε μας ερώτημα. Δεν είναι ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν είναι ζήτημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ζήτημα κάθε πολίτη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα διαφάνειας. Να μην επικρατήσει το σκοτάδι όσο και εάν θέλουν κάποιοι και επιτέλους να πέσει ξανά φως πάνω από την πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου».

Ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στα κοινωνικά δίκτυα

Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.
Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών.

TWEET ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες.

To μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΠΕΝΝΥ ΔΑΛΑΜΠΟΥΡΑ 

Η καταγγελία του Ν.Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του με το #Predator οδήγησε τελικά στην παραίτηση Δημητριάδη. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από το Μαξίμου & τους δορυφόρους του δεν πέρασε. Θα το πάμε μέχρι τέλους γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Το μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Ομολογία ενοχής οι παραιτήσεις του Γ.Γ του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της ΕΥΠ. Αλλωστε όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης: “Ειναι θέμα Δημοκρατίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ