Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Π.Τουχτίδης: Και γιατί ΠΑΣΟΚ;

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Παναγιώτης Τουχτίδης

Δεν είναι λίγες οι φορές που ευρισκόμενος σε διαφορετικές παρέες με ποικίλες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, παρασυρμένοι οι συνομιλητές τόσο από την ιδιότητά μου ως υγειονομικού, όσο κι από την γνωστοποίηση εκ των οικείων μελών της ομήγυρης, της συνδικαλιστικής μου δράσης, η συζήτηση μοιραία καταλήγει σε μια ανάλυση της καθημερινότητας, ανασκόπηση της τελευταία δεκαετίας, και πρόκληση για «προβλέψεις» και εκτιμήσεις περί των εξελίξεων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών.


Και φυσικά, στο άκουσμα της παραμονής μου στον πολιτικό μου χώρο, παρά τους κλυδωνισμούς και τα σκαμπανεβάσματα, αν και φύσει και θέσει στην πλευρά του διεκδικητή μιας καλύτερης «μοίρας» από το συνδικαλιστικό μου μετερίζι επί μια 25ετία, το ενδιαφέρον των συνομιλητών κεντρίζεται ακόμη περισσότερο. «Πώς και παρέμεινες» είναι η πλέον αυθόρμητη ερώτηση. «Τι περιμένεις» και «αν μετάνιωσες» οι αμέσως επόμενες…


Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται για κάποιον στην δική μου θέση να δικαιολογηθεί για την…σταθερότητα των επιλογών του μετά από μια τρικυμιώδη περίοδο, τόσο απλά, απλοϊκά και εύκολα βρίσκομαι να αιτιολογώ την παραμονή μου και την ενεργή ενασχόλησή μου με τον χώρο.


Γιατί ΠΑΣΟΚ λοιπόν; Γιατί απλά δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν! Δεν βρέθηκα να σπουδάζω αγοράζοντας συγγράμματα και «μαθήματα», δεν χρειάστηκε να παρακαλέσω κάποιον «βολευτή» για να διοριστώ στο αντικείμενό μου, δεν μου χαρίστηκε τίποτα αλλά και δεν στερήθηκα κάτι που θα με έκανε να βλέπω τη πολιτική ως μια σχέση εξάρτησης. ΠΑΣΟΚ από επιλογή κι όχι από ανάγκη.


Προερχόμενος από μια προοδευτική οικογένεια με ισχυρό κοινωνικό αισθητήριο, δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι τα δημόσια αγαθά μπορούν να καταστούν εμπόρευμα ή οι δημόσιες θέσεις κομματικό λάφυρο. Η διαρκής παραίνεση από την οικογένεια ήταν «ότι κάνεις να το κάνεις σωστά» με σοβαρότητα και συνέπεια. Κι η πρακτική αυτή πότισε και το πολιτικό αισθητήριο όλων μας, οικοδομώντας μια κριτική στάση έναντι των γεγονότων και με έντονα στοιχεία αυτοκριτικής, αλλά κυρίως οξυδέρκεια και παραγωγική προσαρμοστικότητα στις δύσκολες καταστάσεις.


ΠΑΣΟΚ λοιπόν, γιατί αυτός ο πολιτικός φορέας άλλαξε τη Χώρα με κορυφαίες μεταρρυθμίσεις και έργα, καθιστώντας την, δυτική δημοκρατία, όχι απλά ονομαστικά και χωροταξικά!

Διαφήμιση


ΠΑΣΟΚ γιατί και στα δύσκολα δεν κρύφτηκε και ανέλαβε τα βάρη που του αναλογούσαν ίσως και μεγαλύτερα ακόμη, όταν κάποιοι, άλλοι με κραυγές κι άλλοι με ψίθυρους, προσπάθησαν με δραματικές κορώνες και λαϊκίστικα τσιτάτα να απεκδυθούν τις ευθύνες τους, είτε ως κυβερνώντες είτε ως πολιτικά παρακολουθήματα, γιατί ας μην κρυβόμαστε, η μοιρασιά του κράτους, από τους διορισμούς στις χρυσοφόρες ΔΕΚΟ έως τις θέσεις εργασίας στη Βουλή, ήταν ανέκαθεν η πρώτη εφαρμογή της «απλής και άδολης αναλογικής» για να τα έχουν όλοι καλά!


ΠΑΣΟΚ με τα λάθη και τις παραλείψεις του, αλλά με τα πολλά επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του, αλλά κυρίως με το υψηλού επιπέδου πολιτικό προσωπικό του, που όλοι προσπαθούν να προσεταιριστούν προκειμένου να σχηματίσουν μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση.


ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και στις 25 του Ιούνη, γιατί ο χώρος παραμένει γόνιμος και γεννά ιδέες, προτάσεις και στελέχη, άξια να πάρουν τη σκυτάλη της δημιουργίας για την εθνική προσπάθεια!

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ MSc
ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαφήμιση