Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Ζαρογουλίδης για self-test: “Aντί oι Φαρμακοποιοί να ακούσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους κυβερνώντες δεχόμαστε έμμεσες απειλές!”

Published

on

Ο Πρόεδρος της  Φαρμακευτικού  Συλλόγου Πέλλας  Πάνος Ζαρογουλίδης τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με το “φιάσκο” με τα self – test και καταγγέλλει “απειλές” εναντίον των Φαρμακοποιών της χώρας!

 

“Για άλλη μια φορά ανεπαρκής, πανικόβλητη και διχαστική η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, με μηδενική ενσυναίσθηση, χαμηλή διορατικότητα και ελλιπή προετοιμασία, προσπαθεί από την μία να μας πείσει ότι με τον διαγωνισμό των 24 εργάσιμων ωρών (λαμβάνοντας υπόψη ότι ανακοινώθηκε, τουλάχιστον στο κοινό, Πέμπτη 24 Μαρτίου 11:30 το βράδυ και είχε ισχύ μέχρι το Σάββατο 27 ) εξάντλησε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της όταν το μέτρο έπρεπε να έχει εκκινηθεί ήδη 9 μήνες πριν στις αρχές του Ιούλη !

Παράλληλα για μια ακόμη φορά προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη του κοινωνικού κράτους στις πλάτες των φαρμακοποιών που για μια ακόμη φορά βάζουν πλάτη για να γυρίσει τροχός στην χώρα, παρέχοντας ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Πάραυτα και αντί να ακούσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους κυβερνώντες δεχόμαστε έμμεσες απειλές από πολιτικό προσωπικό στην χώρα, τύπου :”καθίστε καλά γιατί ενδιαφέρονται και άλλοι να διανείμουν τα τεστ “.

Μιλάμε για τα τεστ που είναι εξ αρχής χαρακτηρισμένα In Vitro διαγνωστικά εργαλεία και που εξ ορισμού αποτελούν ύλη του φαρμακείου με Ευρωπαική οδηγία ενσωματωμένη στη Ελληνική νομοθεσία.

Τα εν λόγω τεστ θυμίζω τα “δήμευσαν ” νομοθετικά από τα φαρμακεία για να τα χαρίσουν στα διαγνωστικά εργαστήρια της χώρας στερώντας την αμεσότητα του αποτελέσματος από τον απλό πολίτη με την πρόφαση ότι πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πράξη την οποία αυτός αδυνατεί να την φέρει σε πέρας, άσχετα αν στον υπόλοιπο πλανήτη ήταν πάγια διαδικασία ανίχνευσης άμεσα προσβάσιμη στην κοινωνία, ενώ για την χώρα μας το όφελος θα ήταν διττό διότι σε κανένα άλλο μέρος στην υφήλιο δεν υπάρχει τόσο καλή διασπορά φαρμακοποιών όταν κάθε χωριό έχει το δικό του οπότε και αμεσότητα και αποκέντρωση μέσα από την ίδια διαδικασία.

Σήμερα όμως λαός και φαρμακείο έχουν άδεια. Μας είπαν ότι είναι άλλα τεστ εύκολα στην χρήση τα οποία εξασφάλισαν και μας τα προφέρουν απλόχερα.

Advertisement

Πάλι ψέματα όμως, τα τεστ που έρχονται και θα διανείμουμε από αύριο είναι τα ίδια rapid test που ελάμβαναν χώρα μέχρι σήμερα και τα οποία θα παραδώσουμε κομμάτι κομμάτι σε χαρτοσακουλάκι του φαρμακείου.

Αν υποθέσουμε ότι είναι 10.000.000 τα τεστ που θέλουν να παραδώσουμε είναι περίπου 925 τεστ ανα φαρμακείο επί 10 λεπτα το καθένα να μας πάρει είναι 9250 λεπτά δηλαδή 154 εργατοώρες δηλαδή 19,27 μεροκάματα τζάμπα με ΕΞΟΔΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Που τα είδατε γραμμένα ως πρακτική όλα αυτά επιστήμονές μου ; Που θα μας πείτε και αναίσθητους επειδή πρέπει να δουλεύουμε χαμαλίκι για να καλύψουμε την ανεπάρκεια του συστήματος ; Λυπάμαι, αλλά εδώ δεν έχετε χάσει μια σκηνή αλλά το έργο ολόκληρο! Το καλό βέβαια ξεκινάει σε 10 ημέρες, θα είμαστε σε επαφή !”