Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Νίκος Ανδρουλάκης – Οφείλουμε κάθε μέρα να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής και στις οικογένειές τους.

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έρχονται στη μνήμη μας οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν.

Μοιραία, η πανδημία ανέδειξε τα σημαντικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αντικατοπτρίζονται και στην φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, αλλά κυρίως στην πρόληψη.

Την τελευταία διετία, πολλοί συνάνθρωποί μας, υπό τον φόβο του κορονοϊού αλλά και της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ, καθυστέρησαν την επίσκεψη στον γιατρό και τη διενέργεια εξετάσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η διάγνωσή τους.

Οφείλουμε κάθε μέρα να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής και στις οικογένειές τους. Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της έγκαιρης πρόσβασης σε εξετάσεις και ιατρική φροντίδα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και υλικοτεχνικά μέσα και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως σήμερα, που η πανδημία αύξησε στο 35% την επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών από έξοδα στον τομέα της υγείας.

Η αξιόπιστη ενημέρωση, η αλλαγή τρόπου ζωής, η έγκαιρη διάγνωση και η συνεχής πρόοδος της επιστήμης, είναι τα όπλα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ