ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Παναγιώτης Βλάχος για άνοιγμα σχολείων: “Δεν αρκούν οι μάσκες, χρειάζεται σχέδιο που η Κυβέρνηση δεν το έχει.”

Στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open Beyond μίλησε σήμερα Δευτέρα 24.08.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

-Για το άνοιγμα των σχολείων

“Η Κυβέρνηση έχασε δύο μήνες με τον διορισμό κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Έτσι χάθηκαν δυο πολύτιμες μήνες από την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς. Δεν αρκούν οι μάσκες, είναι ένα μέτρο που το είχαμε ζητήσει από καιρό, αλλά η Κυβέρνηση άργησε να το εφαρμόσει. Όταν τα παιδιά μπουν στις σχολικές αίθουσες πρέπει να ξέρουν αν θα γίνονται τεστ, να εκπαιδευτούν οι προσχολικές ηλικίες στους κανόνες υγιεινής, απαιτείται εκπαιδευτικό προσωπικό και υπηρεσίες καθαριότητας και εκπαίδευση των ίδιων των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μένουν μόνο δύο εβδομάδες για το άνοιγμα των σχολείων, δεν αρκούν οι μάσκες, χρειάζεται σχέδιο που η Κυβέρνηση δεν το έχει.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

-Για την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

“Το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αιγύπτου, παρά τα επιμέρους προβλήματα που έχει και θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, την ακυρώνει και υπό αυτό το πρίσμα, το βλέπουμε θετικά. Το σημαντικό όμως είναι η Τουρκία να παραμείνει σε ένα περιβάλλον διαλόγου με την Ελλάδα και να μην λειτουργεί ως γενικός δερβέναγας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, να σέβεται την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μετά από 10 χρόνια ύφεσης να αναλώνεται σε διενέξεις και εντάσεις, αλλά να είναι εγγυητής ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. Η Τουρκία πρέπει να υποστεί και να εφαρμόσει τις κυρώσεις που θα τις επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η τελευταία καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στην ΝΑ Μεσόγειο.

-Για την δολοφονία του Jacob Blake από αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Είναι σοκαριστικά όσα βλέπουμε. Οι ΗΠΑ μαστίζονται από μια τεράστια οικονομική ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού και του τρόπου που τον διαχειρίζεται η σημερινή Προεδρία. Τέτοια περιστατικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σε μια κοινωνία που ήδη βράζει, ιδιαίτερα ενόψει και των προεδρικών εκλογών. Ο ρατσισμός και η κακομεταχείριση μειονοτήτων ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρέπει να απασχολήσει την Αστυνομία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα τώρα που ο κορωνοϊός περιστέλλει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και τον νόμων και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για την ένταξη των υγειονομικών στα "βαρέα & ανθυγιεινά"

Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παραπέμπει στις…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M.Kατρίνης:"Επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής, 120 δόσεις και κούρεμα οφειλών για τους συνεπείς. Η αγορά και η κοινωνία βρίσκονται σε αδιέξοδο’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Επέκταση της επιστρεπτέας…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: “Τα χρέη απειλούν την επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων”

ημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή…
Read more