Παναγιώτης Βλάχος: “Νέες πολιτικές ισορροπίες από τον Σεπτέμβρη!”

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους δημοσιογράφους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, μίλησε το πρωί της Πέμπτης, 27.05.2021 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο αναλυτικά ανέφερε:

Για τις δημοσκοπήσεις

“Τις δημοσκοπήσεις πρέπει να τις βλέπουμε με κάποιο σκεπτικισμό, γιατί εδώ κι ενάμιση χρόνο η πολιτική, όπως και η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, δεν λειτουργούν κανονικά. Συνεπώς και τα κόμματα βρίσκονται σε περιορισμό είτε αυτό αφορά τη ζωή του Κοινοβουλίου, είτε αφορά τη δυνατότητά μας να πηγαίνουμε έξω στον κόσμο και να συναντιόμαστε, που συνιστά βασική λειτουργία της πολιτικής. Όσο και να θέλουμε, το Διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή τη σχέση.

Η κυβέρνηση έχει ένα προβάδισμα, γιατί έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί τα μηνύματά της μέσα από κρατικό χρήμα, να καλλιεργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας κυρίως με τα εμβόλια, αποκρύπτοντας το πρόβλημα που έχει στην καθημερινή διαχείριση του κορωνοϊού. Και φυσικά έχει το πλεονέκτημα να μοιράζει αφειδώς χρήματα με αναθέσεις σε επιχειρηματίες και στην Αυτοδιοίκηση. Ενώ όλα αυτά που περνά μέσα στην πανδημία, όπως η απορρύθμιση της εργασίας, το γεγονός ότι προχθές έκοψαν τις συντάξεις χηρείας από αρκετές χιλιάδες δικαιούχους, το πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν ακόμη τις συντάξεις τους, είναι ζητήματα που συσσωρεύονται και θα τα βρει μπροστά της. Άρα λοιπόν έχουμε μία «παγωμένη» πολιτική κατάσταση, ένα «παγωμένο» πολιτικό συσχετισμό. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι από τον Σεπτέμβριο που ο κόσμος θα αρχίσει να ξαναπαίρνει σιγά σιγά πίσω τη ζωή του, όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και θα διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.”

Ελληνοτουρκικά – επίσκεψη Τσαβούσογλου

“Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η στάση της Ελλάδας πρέπει να υπαγορεύεται και από τη στάση της Ευρώπης. Όσο η Ευρώπη δεν βάζει την Τουρκία στον στενό κορσέ κάποιων κυρώσεων για να νιώσει η Τουρκία ότι το να κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου είναι μία πράξη ουσίας για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, τόσο ο κ. Τσαβούσογλου όσο και ο κ. Ερντογάν θα συνεχίσουν να πυροδοτούν και τις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Έχουμε ξαναπεί ότι οι «λεονταρισμοί» και οι«παλικαρισμοί»μπροστά στις κάμερες είναι καλοί, εφόσον συνοδεύονται από επιχειρήματα και εθνική στρατηγική. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά όχι με κάθε τίμημα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ