Πανελλαδικές 2022: Στα μαθηματικά εξετάζονται σημερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) εξετάζονται σήμερα, 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Η αρχή έγινε με την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία την Πέμπτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τους υποψηφιούς των ΓΕΛ.

Για ακόμη μια χρονιά, οι υποψήφιοι θα είναι στα εξεταστικά κέντρα με τις μάσκες τους, αλλά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού είναι φέτος πιο χαλαρά.

Το πρωτόκολλο ορίζει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρου ενώ οι καθηγητές θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν φέτος πιο νωρίς από ποτέ, με το υπουργείο Παιδείας να έχει ως στόχο να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής νωρίς ακόμα και πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ