Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη – Ραγδαίες Εξελίξεις

Πάνω απο 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καλούνται ως ύποπτοι για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη πέρυσι το καλοκαίρι ,σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι αυτή είναι μια εντυπωσιακή εξέλιξη στην έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση από το MEGA του πορίσματος που απέδιδε την έναρξη της φωτιάς σε βραχυκύκλωμα σε πυλώνα του ΑΔΜΗΕ, καλούνται ως ύποπτοι 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν πορίσματα πραγματογνωμόνων που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα εναέρια επιτήρηση, υπήρχε καθυστερημένη αντίδραση των πυροσβεστών, ενώ αποδίδονται και ευθύνες για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης μέρας, με την καταστροφή να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας τόσος μεγάλος αριθμός αξιωματικών καλούνται να απολογηθούν ως ύποπτοι.

ΠΗΓΗ in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ