ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευάς Αυγερινός : Δημιουργήσαμε τo EΣΥ θέτοντας τον ανθρώπινο πόνο στo επίκεντρο:

Αυγερινός : δημιουργήσαμε τo EΣΥ θέτοντας τον ανθρώπινο πόνο στo επίκεντρο:

Μήνυμα Παρασκευά Αυγερινού στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αφιερωμένη στο εθνικό σύστημα υγείας

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τη σημερινή επέτειο. Λυπάμαι που λόγοι υγείας  δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας αν και θα το ήθελα πάρα πολύ. Και χαίρομαι διπλά γιατί η σημερινή επέτειος είναι αφιερωμένη στη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο ΕΣΥ.  Υπήρξε και παραμένει ένα μείζον επίτευγμα του κόμματός μας, της παράταξής μας, που στην αρχή είχε τους επικριτές του αλλά που αγκάλιασε η κοινωνία και που σήμερα γίνεται αποδεκτό ως απόλυτα αναγκαίο  απ’  όλο το πολιτικό φάσμα, από την Αριστερά έως τη Δεξιά.  Η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε το πόσο αναντικατάστατο και διαχρονικό πράγματι  είναι.

 

Δημιουργήσαμε το ΕΣΥ θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θέλουμε κανένας, φτωχός ή πλούσιος, να είναι χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς υγειονομική κάλυψη.  Και αυτή η βαθιά ανθρωποκεντρική αντίληψη θα πρέπει να καθοδηγεί πάντοτε τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας και τις πολιτικές μας.