ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟΥΓΕΙΑ

Το “πάρτι” του κορονοϊού στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, οι ευθύνες και η απαραίτητη Εισαγγελική Παρέμβαση!

Η φοιτήτρια επέστρεψε από την Αγγλία και αντί να παραμείνει σε καραντίνα, οργάνωσε πάρτι στην πολυτελή της βίλα. Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή της ίδιας και πολλών καλεσμένων της. Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση και αλλεπάλληλες δειγματοληψίες στο ΑΧΕΠΑ…

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη, μετά από πάρτι που έκανε εύπορη φοιτήτρια. Ο κορονοϊός μπήκε στις ζωές των καλεσμένων της.

Ενα νέο περιστατικό διασποράς κορονοϊού, αυτή τη φορά όχι σε κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά σε μια βίλα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Mία φοιτήτρια γόνος εύπορης οικογένειας της πόλης, επαναπατρίστηκε προ ημερών από το Λονδίνο όπου διέμενε για τις σπουδές της και αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της.

Σύμφωνα με το Open, στο πάρτι, που έλαβε χώρα στην πολυτελή βίλα της οικογενείας έδωσε το «παρών» πολύς κόσμος, που αποτελείτο κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκουν στην ελίτ της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα βαριάς γρίπης. Ετσι, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρτι και σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό.

Το πάρτι έγινε στο σπίτι της οικογένειας της φοιτήτριας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, η οποία ήρθε οδικώς μέσω Βουλγαρίας. Η κοπέλα που είναι κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης «έσπασε» την καραντίνα των 14 ημερών!

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν από το πάρτι – μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού, σε έλεγχο των Αρχών είχε διαπιστωθεί και πάλι ότι είχε σπάσει την καραντίνα και της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο νέος ποινικός κώδικας και η περίπτωση εισαγγελικής παρέμβασης

Η πολιτευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Δικαιοσύνης και Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, Όλγα Τσιπτσέ, σε παρέμβασή της επι του θέματος, είπε τα εξής:

“Υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο για αυτές τις περιπτώσεις! Και μάλιστα πρόσφατο άρθρο με τον νέο ποινικό κώδικα. Μιλάμε για σοβαρή κατηγορία και πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας”.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρο το άρθρο του νέου Ποινικού Κώδικα:

Mιλάμε για τον Νόμο 4619/2019-ΦΕΚ/95/Α/11-6-2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 285 περι παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.