“Πατρίδα μας η Στερεά”: «Χρηματοδότηση ala cart σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας ανά Νομό.. »

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη μας ‘’πατρίδα μας η Στερεά’’ με εισηγητή τον Κο Μάνο Γέμελο επισήμανε για άλλη μία φορά την επιλεκτική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε άλλους νομούς πλην Φθιώτιδας. Η έδρα της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ο νομός Φθιώτιδας έρχεται τελευταίος σε χρηματοδότηση στα αθλητικά γήπεδα. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ποσά ανά νομό από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή. 

  • Νομός Βοιωτίας 5.397.823 ευρώ.
  • Νομός Εύβοιας 1.593.015 ευρώ.
  • Νομός Φωκίδας 272.500 ευρώ.
  • Νομός Ευρυτανίας 529.000 ευρώ.
  • Νομός Φθιώτιδας 100.000 ευρώ.

Η Περιφερειακή Αρχή προφανώς στην αγωνία της να απαντήσει αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση  του νέου κολυμβητηρίου της Λαμίας που δυστυχώς όμως αφορά την προηγούμενη Αρχή και στην συμβασιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου που προφανώς και δεν αφορά αθλητικό έργο….

Η σημερινή μας καταγγελία έρχεται ύστερα από συνεχόμενες προσβλητικές δηλώσεις Πρόεδρων super league για την εικόνα του ΔΑΚ Λαμίας, και αποτελεί  ηθική υποχρέωση μας απέναντι στον κόπο και ιδρώτα των αθλητών και παραγόντων που καθημερινά διαφημίζουν τον Νομό  μέσω των επιτυχιών τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε.

    1. Άμεση χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ, αλλά και την επαναλειτουργία αθλητικών χώρων που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει (γήπεδο Λιανοκλαδίου, γήπεδο Γαλανεικων, γήπεδο Καλυβίων , γήπεδο Καμένων Βούρλων) στον Νομό.
  • Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων .
  • Αίτημα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού όπως άλλωστε κάνουν και άλλες Περιφερειακές  Αρχές (Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφέρεια Κρήτης για γήπεδα Λάρισας /ΟΦΗ), για χρηματοδότηση πρωτίστως εκσυγχρονισμού του Δ.Α.Κ. Λαμίας  αλλά και άλλων σημαντικών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη..

 

Κατερίνα Μπατζελή ,Γέμελος Μάνος, Μπέτσιος Νικόλαος, Φάκος Μπάμπης, Βελισσαρίου Τάσος, Σωτηρόπουλος Κώστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ