Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Να υπάρξει διατίμηση στην τιμή της μάσκας”

Published

on

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «10» με τους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανασίου και Νικολ Λειβαδαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Είναι σημαντικό ότι ξαναμπαίνει σε λειτουργία η Βουλή, με πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με επιχειρήματα και ειδικά σε αυτή την περίοδο, που αφήνουμε πίσω τα ζητήματα της υγείας και μπαίνουμε στα ζητήματα της οικονομίας.

Πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Είδαμε σήμερα στη Βουλή από τη Φώφη Γεννηματά, μια πλήρη τοποθέτηση για όλα τα ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την εργασία και ότι προκύπτει από δω και μπρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα για την επιχορήγηση εργασίας, για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την ελληνική κοινωνία και αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα.

Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση ένα πρόγραμμα που συνδέει Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους. Είναι για έξι μήνες και το κοστολογούμε 2 δις ευρώ. Σχετίζεται με την επιδότηση εργασίας σε 1 εκατ εργαζομένους, οι οποίοι πλήττονται σήμερα από την κρίση. Αντί να περιμένουμε κάποιοι από αυτούς να φτάσουν στο ταμείο ανεργίας, λέμε ότι σήμερα, πρέπει να τους ενισχύσουμε και μέσα από αυτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουμε εμπόδια στην ανεργία και στην ύφεση που έρχεται.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, πρέπει πολύ γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Χρειάζεται διατίμηση στην τιμή της, στο ύψος που είχε πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση και φυσικά να δίνονται δωρεάν μάσκες σε όσους είναι σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους αυτούς, που προσπαθούν διαρκώς και καθημερινά να τροφοδοτούν τους συνανθρώπους τους.

Advertisement

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σε αυτή την περίοδο παρατηρούμε νέο ύφος και νέο ήθος από όλους. Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση του κ. Τσιόδρα. Βλέπουμε ότι υπάρχει διαφορετική εκφορά λόγου με επιχειρήματα και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσει και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, το οποίο συνήθιζε να κραυγάζει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να δίνει λύσεις.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι σήμερα πρέπει να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα αφορά την οικονομία και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προτείναμε διακομματική επιτροπή διότι δεν αρκούν οι τρεις μήνες για να προστατευθούν όσοι το έχουν ανάγκη.

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Βρούτσης κινδυνεύει ένας εργαζόμενος να παίρνει λιγότερα χρήματα από το επίδομα ανεργίας. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους. Αυτό που προτείνουμε είναι, με μια επιδότηση 40% από το πρόγραμμα Sure και από προγράμματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορούμε να εγγυηθούμε θέσεις εργασίας και τα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι των 700 και 800 ευρω, για αυτούς μιλάμε. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση και εκεί πρέπει να υπάρχουν και συναινέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα χωρίς να βλέπει το πραγματικό πρόβλημα που έρχεται στην οικονομία.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι όλο αυτό χρονικό διάστημα, η Φώφη Γεννηματά ήρθε σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς και κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στον δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα για τον Πολιτισμό.
Μιλάμε για τα φεστιβάλ, το θέατρο που μαζί με τον πολιτισμό μας, μας έχει κάνει γνωστούς σε όλο τον πλανήτη, και θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι.

Μιλάμε για τον τουρισμό και για τον τρόπο που θα ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις. Εκεί υπάρχει πρόθεση απόλυτης συνεννόησης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε άμεσα, για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο.

Advertisement

Επομένως, πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει τα αυτιά της και να μας ακούσει, και ειδικά εμάς που σε όλη αυτή την περίοδο είπαμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη. Εκεί που η επιστήμη έδωσε τα φώτα της, την στηρίξαμε, εκεί που είδαμε λάθη όπως στην περίπτωση των voucher, το αναδείξαμε και δικαιωθήκαμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

O ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από διγλωσσία. Άλλα λέει ο κ. Ξανθός, άλλα ο κ.Πολάκης, άλλα λένε κάποια στελέχη που δείχνουν μια μετριοπάθεια στην κρίση, άλλα πολιτευτές τους οποίους αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους διαγράψει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα χρειάζεται μια κεντροαριστερά, μια σοσιαλδημοκρατία με αρχές, ιδέες και αξίες και αυτό δεν γίνεται με μισόλογα, γκρίνια και μιζέρια. Χρειάζεται γενναιότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής, έχει δείξει τον δρόμο της αυτονομίας εδώ και πολύ καιρό και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Εκεί που η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές αλλαγές, το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη, έχουν βάλει την σφραγίδα τους.
Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέχρι το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις μεταρρυθμίσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όλα αυτά έχουν το δικό μας αποτύπωμα.

Η ουσία της πολιτικής, είναι να διαμορφώνει καλύτερες μέρες για την πατρίδα και για τους Έλληνες. Σε αυτό τον δρόμο πορευόμαστε αταλάντευτα, αυτόνομα και με στόχο η Ελλάδα να ζήσει καλύτερες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας, όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμα και αυτές που γίνονται σε ιδιαίτερες περιόδους, σαν αυτή που ζούμε. Η Φώφη Γεννηματά είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός μετά τον κ .Μητσοτάκη.

Advertisement

Εμείς προχωρούμε στον δρόμο της σοβαρότητας και της ελπίδας. Μας έχουν δείξει πολλές φορές στο 5% και πιο κάτω, εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε το 8,1% των τελευταίων εκλογών. Όταν με το καλό γίνουν εκλογές, θα δούμε τι αποτέλεσμα θα υπάρξει. Εξάλλου, έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική πέρα και πάνω από τις δημοσκοπήσεις και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να ξεπερνάμε τον πήχη που αυτές βάζουν.