Παύλος Χρηστίδης: “Μόνο ο κ. Καρατζαφέρης λείπει από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.”

 

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Από τις έξι» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πιτταρά

 

“Δικαίωση της Φώφης Γεννηματά ο χθεσινός ανασχηματισμός.”

 

Έχουμε έναν επιτελικό ανασχηματισμό φιάσκο, όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναγίνει στην πολιτική ιστορία της χώρας και στην ιστορία των ανασχηματισμών τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και υλοποίησης.

 

Η ΝΔ προκλητικά και χωρίς ντροπή εκμεταλλεύεται το τεράστιο θέμα των συναινέσεων δείχνοντας πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμό. Ειδικά στο εθνικό ζήτημα της πολιτικής προστασίας και της κλιματικής κρίσης που είναι αναγκαία η συναίνεση, είναι αστεία αν όχι επικίνδυνη η στάση της ΝΔ, εκτός και αν θεωρεί κάποιος ότι ένα τηλεφώνημα 5 λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός είναι πράξη συναίνεσης ή συνεννόηση. Ας σοβαρευτούν πια στη ΝΔ. Για να το ξεκαθαρίσουμε εμφατικά, δεν υπήρξε καμία συναίνεση, μία απλή ενημέρωση έγινε τουλάχιστον όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του δικαίωσε την Φώφη Γεννηματά, που ζητούσε την απόδοση ευθυνών στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές . Όταν η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε στη Βουλή για το θέμα των πολιτικών ευθυνών του κ. Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη, κάποιοι στο δημόσιο λόγο μας έλεγαν λαϊκιστές. Χθες που το έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν η μέρα Τρίτη για τους ίδιους ανθρώπους.

 

Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει την ιστορία της ως ένα δεξιό κόμμα, με την επιλογή Πλεύρη. Είδαμε το προηγούμενο διάστημα από τη Νέα Δημοκρατία επικοινωνιακά και μόνο, να παίζει την διεύρυνση στο κέντρο και προς την κεντροαριστερά. Πολλοί είδαν το τυράκι αλλά δεν είδαν την φάκα. Εχθές εμφανίστηκε και η φάκα. Κάποιοι αξιοποιούν πρόσωπα για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

 

Μόνο ο κ. Καρατζαφέρης λείπει από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Η μεν ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστατών πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής , εν ενεργεία βουλευτές, και τους έκανε υπουργούς σε ένα βράδυ. Επομένως καλό είναι να θυμόμαστε την πρόσφατη ιστορία και να μην λέμε πολιτικά ανέκδοτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε ό,τι έβρισκε μέχρι και την κυρία Μεγαλοοικονόμου είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κύριο Λεβέντη.

 

Η δε Νέα Δημοκρατία έδειξε χθες πως δεν είναι μόνο δεξιά, αλλά είναι και αδέξια.

Εμείς σε αυτό στο οποίο στεκόμαστε είναι ότι χώρα έχει μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη.

Για παράδειγμα ένα τεράστιο ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει μία συμφωνία ανάμεσα στην Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία για πέντε χρόνια και αυτή η συμφωνία έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και συνέπειες, με τις οποίες δεν ασχολείται ούτε κυβέρνηση η οποία έλεγε συγκεκριμένα πράγματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία υπέγραψε τη συμφωνία. Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με τα μείζονα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και των πολιτών;

 

Ο κ. Σταϊκούρας για το χρέος και το έλλειμμα τα οποίο χτυπάει κόκκινο για άλλη μια φορά και πολύ γρήγορα. Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν φτάνει μόνο η «εικόνα και η επικοινωνία» αλλά το διακύβευμα είναι η πολιτική ουσία, η διαχείριση και λύση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και της χώρας που σωρεύονται επικίνδυνα και απειλητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ