Παύλος Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε ξανά τη μεσαία τάξη στη Χώρα

Κατά τη συζήτηση, μεταξύ άλλων, είπε:

*Υπάρχει ρεύμα υπέρ ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα*

Κοιτάζω προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις. Όμως οι δημοσκοπήσεις δεν πιάνουν αμέσως το κλίμα που διαμορφώνεται από κάτω. Συναντάμε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη για αλλαγή σελίδας.
Ανθρώπους από κάθε γενιά. Όπου έχω πάει στη χώρα έρχονται πολλοί άνθρωποι κάθε γενιάς που αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ανάγκη για μια ανανέωση με περιεχόμενο και ουσία.
Έρχονται άνθρωποι που είτε απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές, είτε είχαν κάνει άλλες πολιτικές επιλογές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολλοί, και εκφράζουν την ελπίδα για ένα ισχυρό, σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

*Τι σημαίνει «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σήμερα*

Με ενδιαφέρει μια πολιτική που αφορά τον κανονικό κόσμο. Μια πολιτική εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. Μια πολιτική που ανοίγει ευκαιρίες σε κάθε γενιά και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Μια πολιτική που θα μιλήσει για την ανεργία ειδικά για τους νέους 18 – 36 ετών. Αλλά και για τους ανθρώπους που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποκαλούσε «περήφανα γηρατειά». Να δούμε πως μεταφράζεται σήμερα το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» κι όχι να χρησιμοποιούμε την ημέρα για να πούμε ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, όπως έκανε πρωί πρωί βουλευτής της ΝΔ.
Άκουσα και τον κ. Σταϊκούρα που μιλούσε στην εκπομπή σας προ ολίγου. Η ΝΔ φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου που κινείται η κοινωνία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται εκτός του ταμείου ανάκαμψης. Οι επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα.

*Η ιστορία αφορά το παρελθόν. Η πολιτική το παρόν και το μέλλον*

Στο ΠΑΣΟΚ κάναμε πολύ δύσκολες επιλογές σε μια περίοδο που οι υπεύθυνοι της οικονομικής κατάρρευσης δεν αναλάμβαναν καμία ευθύνη. Ξέρω τις δύσκολες επιλογές που έγιναν – ήμουν εκεί. Το να είσαι ΠΑΣΟΚ το 2015 ήταν κάτι πολύ δύσκολο κι αυτό άλλαξε με την καθοδήγηση και τη συνέπεια της δράσης της Φώφης Γεννηματά, που σήμερα θα έκλεινε τα 57 της χρόνια.
Είναι η ιστορία αυτή και αφορά το παρελθόν. Η πολιτική αφορά το παρόν και το μέλλον. Για το μέλλον μιλάω διεκδικώντας την προεδρία του κινήματός μας. Να το ξανακάνουμε κίνημα, μαζικό, με τον καθημερινό κόσμο, για να λύσουμε προβλήματα.

*Debate*

Θα πάρω την πρωτοβουλία να μιλήσω με όλους τους συνυποψήφιούς μου για τα debates. Από την αρχή τάχθηκα υπέρ της λογικής των debates. Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει  και πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάτσουμε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον γιατί θα σηματοδοτήσουμε έτσι και την ενότητα. Όλοι οι συνυποψήφιοι έχουμε να προσφέρουμε τον πλούτο των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχοντας στα debates.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ