Παύλος Χρηστίδης: Σήμερα το κράτος “κρύβει” τις γυναικοκτονίες σε κοινή θέα, καταχωρώντας τες όλες κάτω από την κατηγορία «ανθρωποκτονία».

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τοποθετήθηκε σχετικά με την 11η γυναικοκτονία σε λίγους μήνες! 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Η 11η γυναικοκτονία του 2021. Δεν έχω λόγια. Νιώθω ότι έχουν ειπωθεί τα πάντα. Κι όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε. Για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι κανένας δολοφόνος δεν είναι «καλό παιδί», κανένας δολοφόνος δεν «την αγαπούσε». Υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να μην υπάρχουν πια απόψεις – θερμοκοιτίδες δολοφόνων.
Μέχρι να πάψει η γυναικοκτονία να είναι το έσχατο μέσο ενός κακοποιητικού χειριστικού ανθρώπου να εξευτελίσει τη γυναίκα, να την κάνει να σωπάσει, να την υποτάξει, να την αναγκάσει να μην πλησιάσει ποτέ άλλον άνδρα αφού αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον ίδιο. Ας ακούσουμε τις γυναίκες κι ας οξύνουμε τα αντανακλαστικά μας ώστε να αντιδρούμε κάθε φορά που βλέπουμε τα σημάδια τέτοιων συμπεριφορών. Δεν υπάρχει «αθώος» σεξισμός και καλαμπουράκια.
«Ο σεξισμός είναι σαν ένα ασταμάτητο, καθημερινό ψιλόβροχο:
Μια σταγόνα από μόνη της δεν είναι σοβαρή, αλλά με το να εκτίθεσαι συνεχώς σε άπειρες ψιλές σταγόνες καταλήγεις μουσκίδι» είχα διαβάσει κάπου.
Για να πάψουν αυτές οι πολλές και συστηματικές, μικρές ή μεγάλες, πράξεις έμφυλης βίας πρέπει να υπάρξει και θεσμική αντιμετώπιση με μια καλά οργανωμένη δημόσια πολιτική.
Σήμερα το κράτος “κρύβει” τις γυναικοκτονίες σε κοινή θέα, καταχωρώντας τες όλες κάτω από την κατηγορία «ανθρωποκτονία».
Επίσημες στατιστικές για αυτές δεν τηρούνται στη χώρα μας. Όμως όταν κάτι δεν το μετράς δεν το γνωρίζεις καλά και δεν μπορείς να το διαχειριστείς σωστά. Ο ποινικός μας κώδικας δεν αναγνωρίζει την γυναικοκτονία ως διακριτό αδίκημα. Πολλοί αντιδρούν και φοβούνται να εκφέρουν ακόμα και τη λέξη. Αλλά, «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις» – η γνώση ξεκινάει από την εξέταση των λέξεων, είχε πει ο Πλάτωνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ