Παύλος Γερουλάνος: Το “backstory” της επιλογής των 2 τραγουδιών: “Σαϊτες” και “Sound of Silence”

O Παύλος Γερουλάνος είναι μια υποψηφιότητα για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής που φέρνει άλλον “αέρα” στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Αυτό φαίνεται ακόμα και από τις.. επιλογές τραγουδιών κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ:

Συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος επέλεξε τις “Σαϊτες” του γνωστού τράπερ Toquel , ένα τραγούδι που έχει μάθει από τις κόρες του και υπάρχει λόγος που το διάλεξε: “Νομίζω εκφράζει με υπέροχο τρόπο μια γενιά που νιωθει απόγνωση για αυτά τα τεράστια προβλήματα, το περιβάλλον, τη φτώχεια και την ενδοοικογενειακή βία. Εκφράζει αυτή την απόγνωση και πιστεύω πως πρέπει να μιλήσουμε για αυτά”

Ενώ στη συνέχεια, επέλεξε ένα γνωστό κλασσικό κομμάτι το “Sound of Silence” των Simon & Garfunkel σε μια σύγχρονη διασκευή από τους “Disturbed”. Ο ίδιος, τοποθετήθηκε σχετικά: “Θεωρώ οτι τα 2 εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων που σήμερα δεν πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν μπορεί να θεωρούν πως έχουμε αργήσει μα η φωνή τους είναι σκληρή, είναι δυνατή, έχει πολύ θυμό μέσα της και μου άρεσε η παλιά εκδοχή του τραγουδιού που παίρνει μια σκληρή διάσταση σήμερα, σαν να λέει: “παιδιά, ξυπνήστε, Μην μπερδεύετε τη σιγή με την ηρεμία”

Ακούστε τα τραγούδια εδώ: 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ