Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Παύλος Χρηστίδης για συνάντηση Βερολίνου: “Η Ελλάδα έπρεπε να είναι εκει!”

Published

on

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

 στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 98.9 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΦΤΑΡ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό ζήτημα από τα εθνικά μας θέματα αυτή τη στιγμή. Η απουσία της πατρίδας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου είναι πρόβλημα. Η ουσία του ζητήματος είναι πως, όταν στο Βερολίνο βρίσκεται μέχρι και η δημοκρατία του Κονγκό, είναι θέμα το γιατί δεν βρίσκεται η Ελλάδα. Είναι προφανώς θετικό το γεγονός ότι ο κ. Χαφτάρ ήρθε στην Ελλάδα χθες, είναι μια κίνηση η οποία έχει το συμβολισμό της, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά της συμφέροντα είτε μέσω του στρατηγού Χαφτάρ είτε μέσω οποιουδήποτε τρίτου. Η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπείται στο Βερολίνο σήμερα.

Είναι πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι εκεί. Το τί δεν έκανε η κυβέρνηση μένει να το συζητήσουμε. Εμείς πρέπει να δούμε τί έφταιξε και να μην ξαναγίνει. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούμε ότι δεν είναι όλα λεφτά και εξουσία ούτε ποιος κάνει το καλύτερο trade αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας. Η ΕΕ δημιουργήθηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίσει μια σειρά συμπεριφορών που είχαν αφετηρία τη Γερμανία τότε και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επαναληφθεί σήμερα όταν ο κ. Ερντογάν παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο διαρκώς και κάποιοι επιχειρούν να το καλύψουν προς ίδιο όφελος και για λόγους οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αλλιώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε κι εμείς για να πάρουμε τα δικά μας μέτρα και να ξέρουμε πώς πρέπει να χειριστούμε από αυτό το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, μέχρι μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα. Είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει συγκαλέσει ήδη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΝΔ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με τη συγκρότηση κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης το παραδέχτηκε. Αφενός τους είχαμε προειδοποιήσει, αφετέρου, δεν ακούσαμε τα σχέδια του για τα επόμενα βήματα .Το ζήτημα είναι ότι αυτούς τους 6 μήνες έχουμε νεκρούς στη Μόρια, έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και έχουμε μια Ευρώπη η οποία συνεχίζει να έχει κλειστά τα αυτιά της στα μεγάλα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Έχουμε αναλάβει ένα τεράστιο βάρος ως χώρα υποδοχής, έχουμε κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας και η Ευρώπη δείχνει να αποδέχεται και ότι κάνει ο κ. Ερντογάν ο οποίος όποτε θέλει ανοίγει τη στρόφιγγα και αυξάνει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μια σειρά μέτρων τα οποία έχουμε καταθέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο δημόσιο διάλογο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠτΔ

Το πρόσωπο το οποίο προτείνεται για τη θέση του ΠτΔ είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Η πρόταση έχει ιδιαίτερη σημειολογία για εμάς και για αυτό ακριβώς το λόγο ομόφωνα σε μια από τις συνεδριάσεις που έχουν κρατήσει λιγότερο από ποτέ στην Χαριλάου Τρικούπη αποφασίσαμε την στήριξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. είναι μια εξαιρετική δικαστής με ακέραιο δημοκρατικό ήθος, επιστημονική γνώση αδιαμφισβήτητη και έχει πολύ πείσμα και θάρρος το οποίο φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης. επομένως η επιλογή για μας ήταν και εύκολη και γρήγορη. Πληρεί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Κίνημα Αλλαγής και γι αυτό ακριβώς το λόγο ψηφίζουμε την κα. Σακελλαροπούλου. Πρέπει πολύ γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας αυτό το οποίο ζήσαμε τις τελευταίες 20-25 μέρες με την ακατάσχετη ονοματολογία, μια πασαρέλα ονομάτων η οποία ούτε λειτουργεί, ούτε βοηθάει και σε τίποτα και να δούμε πώς προχωράμε στα πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουμε μπροστά μας.

Advertisement