“Πέτσινες” επιδοτήσεις σε ΜΜΕ: Το “χτίσιμο” της κρατικής προπαγάνδας;

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

Μετά τα πολύκροτα “voucher” του Βρούτση, το “ντάντεμα” της Aegean, το “ΤΕΠΙΧ2” (για όσους θέλουν οι τράπεζες όμως) ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε πόσα νέα φερόμενα ως σκάνδαλα της ΝΔ θα βγουν στην επιφάνεια; Και “έσκασε η βόμβα” με τις επιδοτήσεις των ΜΜΕ.

Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το καθεστώς αδιαφάνειας των επιδοτήσεων σε ΜΜΕ απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες. Με τον Κ.Πέτσα και τον Πρωθυπουργό να δηλώνουν “θιγμένοι” μα ταυτόχρονα να μην δημοσιοποιούν τα ποσά που δόθηκαν και σε ποιον, την αντιπολίτευση να μαζεύει κάθε μέρα και περισσότερα στοιχεία που βεβαιώνουν την δημιουργία επιτελικού κράτους της βαθιάς Δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη και ταυτόχρονα τα ίδια τα φερόμενα ως ΜΜΕ που έχουν λάβει την επιδότηση του “Μένουμε Σπίτι” να “Βγαίνουν κάρτα” απο μόνα τους, ανεβάζοντας άρθρα επι άρθρων για να βεβαιώσουν την ύπαρξή τους σε καιρό ανυπαρξίας τους, το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα καθεστώς αδιαφανές, ύποπτο και με ενδεχόμενο δόλο στην παρουσίαση των ειδήσεων.

Ναι φτάσαμε στο σημείο μηδέν στην ενημέρωση καθώς φαίνεται πως τα κριτήρια είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενα για τις σχετικές επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ΜΜΕ.

Τα… κριτήρια

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως τα χρήματα δόθηκαν σε ΜΜΕ με «κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας» και αποκλείστηκαν εκείνα τα ΜΜΕ που δεν «λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό». Ναι, τα λέει αυτά ο υπουργός που πριν από έξι μήνες πήγε να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ στο «Μακελειό».

Το ερώτημα είναι ένα και παραμένει: γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία; Τι φοβάται και τι θέλει να κρύψει; Το δήλωσε χθες και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής: «Χρήματα προς τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να δίνονται μόνο με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια».

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο η κοινή γνώμη ταυτίζεται με την κοινή αλήθεια. Η σιωπή της κυβέρνησης και η καθυστέρηση της δημοσίευσης των ποσών και των ΜΜΕ που έλαβαν την επιδότηση, είναι ένας ζυγός που γέρνει εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απο τον “Μεσσιανισμό” περνά στον “Αυριανισμό” με ιλιγγιώδη ταχύτητα μάλιστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ