“Ποιος και που κολλάει και ποιος μεταδίδει τον ιό τελικά;”

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Από τη Δευτέρα θα μπουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά της διασποράς της πανδημίας του κωροναϊού. Τα μέτρα θα αφορούν ουσιαστικά μόνο τους ανεμβολιάστους όπου είναι άνω των 18 ετών καθώς δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος πλέον σε κλειστούς χώρο ούτε με τη βεβαίωση ενός αρνητικού rapid test. Ουσιαστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι για αυτούς είναι ένα mini lockdown, και όχι πλήρη lockdown αφού από όλα αυτά τα μέτρα εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, η εστίαση και οι εκκλησίες.

Η Ελληνική Κυβέρνηση επίσημα πλέον, κλείνει το μάτι σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κάνοντας μια μεγάλη ψηφοθηρία που όχι μόνο είναι ενάντια στα εμβόλια αλλά είναι ενάντια εδώ και πολλά χρόνια ενάντια σε κάθε τι επιστημονικό. Δυστυχώς, δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας ο κύριος Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «Οι αστυνομικοί δε μεταδίδουν τον ιό».  Αυτό συμβαίνει καθώς η Κυβέρνηση ακόμη και μέσα στη χειρότερη φάση της πανδημίας έχει δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ο ίδιος ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία φοβάται να εισπράξει το οποιοδήποτε πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Δυστυχώς, δεν είναι αυτό το μόνο παράδειγμα που έχει γίνει μέσα στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Αλήθεια, ποιος δε θυμάται ότι η Κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ σε πλατείες όπως στην Αγία Παρασκευή και στη Κυψέλη, ενώ έκανε τα στραβά μάτια στα εγκαίνια στην Ομόνοια; Ποιος ξεχνάει άραγε ότι έβαλε πρόστιμο σε ένα μπαρ στη Μύκονο (και όχι μόνο σε αυτό) επειδή κάποιος βρέθηκε όρθιος, ενώ την ίδια μέρα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε εγκαίνια τον Παλαιολόγο με χιλιάδες κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας; Θυμάται κανένας πόσα πρόστιμα έπεσαν σε απλούς πολίτες που είχαν στείλει το «6 στο 13033» ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πήγαινε μέχρι τη Πάρνηθα να κάνει μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ γενικά απαγορεύεται επειδή είναι εθνικός δρυμός; Άραγε, έχει ξεχάσει κανένας τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη όπου οι αστυνομικοί έδερναν κόσμο επειδή όπου έκατσαν για λίγα λεπτά σε ένα παγκάκι, ενώ είχε περάσει μια ορχήστρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου; Ποιος θυμάται άραγε ότι έφαγαν πρόστιμα πολλές οικογένειες που έκαναν γάμο ενώ Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όταν πιάστηκε να κάνει τα ίδια, το χαρακτήρισε ως μια «ανθρώπινη στιγμή» και λαϊκιστές όσους τον κατηγορούν;

Αυτές οι συμπεριφορές έδειχναν σταδιακά τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης ως πως αντιλαμβάνεται την ίδια τη Δημοκρατία. Όμως η Κυβέρνηση δεν έμειναν μόνο εκεί. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπήρχε τυπικά η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών με τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά. Αλήθεια, αυτό η Κυβέρνηση το θεωρούσε ενημέρωση, όπου οι δημοσιογράφοι ήταν απόντες και δε μπορούσαν να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις; Σοβαρά, όμως τώρα, για ποιες επιστημονικές απόψεις μιλάμε; Όταν για παράδειγμα μέλη της επιτροπής δήλωναν δημόσια ότι με τη θεία κοινωνία δε μεταδίδεται ο ιός; Όταν όλη η Ελλάδα είδε τον ίδιο τον Τσιόδρα εν καιρό πανδημίας να κάνει τελετές μέσα σε ιερό; Όταν η μάσκα χαρακτηρίστηκε έως επικίνδυνη, στη συνέχεια έγινε υποχρεωτική είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο ή σήμερα όπου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να φοράει διπλή μάσκα; Αλήθεια, θυμάται κανένας ότι τα παιδιά στην αρχή της πανδημίας μετέδιδαν στον ιό και πρότειναν να τους φυλάγουν από γιαγιάδες και παππούδες ενώ στη συνέχεια είχαν ειδικό ένζυμα στη μύτη και δε μεταδίδαν τον ιό, για ενώ όλοι οι γονείς πραγματικά απορούσαν; Όταν δήλωναν ότι ο ιός δε κολλάει στα αεροπλάνα για να αρχίσει η τουριστική περίοδος, ενώ οι επιστήμονες δήλωναν ότι κολλάει μέσα σε κλειστό χώρο ή όταν δήλωναν ότι δε πρέπει να αγοράσουμε νέα λεωφορεία και ο κόσμος πλέον ακόμη και σήμερα στριμώχνεται σαν τις σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Πλέον ο Ελληνικός λαός ζει σε μια ομηρία  με υπογραφή της Κυβέρνησης όπου αντί να επενδύσει να νικήσει τη πανδημία αποφάσισε να επενδύσει στην επικοινωνία και να χαϊδέψει τα αυτιά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες ώστε να μην έχει φθορά. Αλήθεια, αν αυτά τα τουλάχιστον 27 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Κυβέρνηση για την επικοινωνία των Δήμων και Περιφερειών πόσες ΜΕΘ είναι; Αν θέλουν να μας πουν καλύτερα, όλα αυτά τα λεφτά που έδωσαν για την επικοινωνία πόσες ΜΕΘ ήτανε και πόσοι συμπολίτες μας που είναι πάνω από 17.000 θα μπορούσαν να σωθούν; Αλλά τι σας βάζω να σκέφτεστε ή να μαθαίνετε τώρα, αφού η Κυβέρνηση το αποφάσισε από την αρχή που και σε ποιος κολλάει και μεταδίδει τον ιό, ανάλογα με τις πολιτικές και κοινωνικές του θέσεις. Τα πράγματα πλέον είναι απλά, όλα αυτά θα έχουν ένα μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο όπου η Νέα Δημοκρατία θα ρίχνει τις ευθύνες αλλού καθώς στην αρχή ήταν οι συνταξιούχοι, μετά ήταν οι νέοι και τα λοιπά, για να έχει πάντα έναν αδύναμο αντίπαλο και ένα αφήγημα. Πλέον όμως αυτή η στρατηγική δε της βγαίνει και η κοινωνία σιγά – σιγά θα της γυρνάει τη πλάτη καθώς το αφήγημα που λέγανε ότι κερδίσαμε τον Covid ήταν από την αρχή η ταφόπλακα αυτής της Κυβέρνησης.

 

 

 

Σωτήρης Παπαδόπουλος

 

Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ