Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιός Βουλευτής της ΝΔ φέρεται να εισέπραξε αποζημίωση ειδικού σκοπού ως πληττόμενος από τον Covid-19;

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι ένα ζήτημα που αφορά στο σκέλος του ηθικού. Από άποψη νομιμότητας δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, καμία παράτυπη δραστηριότητα και αυτό το διευκρινίζουμε από τις πρώτες γραμμές αυτού του θέματος.

Ο Βουλευτής της ΝΔ στην Κεφαλονιά, κος Καππάτος, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ενημερωτικό τοπικό site “PORTONI.GR” φέρεται να έλαβε τόσο ο ίδιος όσο και άλλα πολιτικά στελέχη του νησιού ποσά που αντιστοιχούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ως πληττόμενη επιχείρηση από τον κορονοϊό. Σε ένα νησί που επλήγει διπλά την περασμένη περίοδο. Μια με την πανδημία και μια με το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού”.

Σε καθημερινές συζητήσεις που κάνω με συνεργάτες και συναδέλφους, οι οποίοι έχουν δικές τους “πληττόμενες επιχειρήσεις” σε όλη την Επικράτεια, ένας μ.ο 50% έχουν λάβει μια ισχνή αποζημίωση ειδικού σκοπού ως επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναρωτιέμαι, φωναχτά λοιπόν, καθώς από το θέμα αυτό, εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

  • πόσες επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά έλαβαν αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ για τον ίδιο λόγο;
  • Είναι θεμιτό οι βουλευτές -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- που εισπράττουν μεγάλα ποσά μηνιαίως, λόγω της παύσης ισχύος του “ασυμβίβαστου” , να εισπράττουν ΚΑΙ αποζημιώσεις και επιδόματα που στόχο θα πρεπε να έχουν την υποστήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας;
  • Είναι θεμιτό, κυβερνητικό στέλεχος να λαμβάνει αποζημίωση, την ίδια στιγμή που η τοπική κοινωνία που τον εξέλεξε, “ψυχορραγεί;”

Το ζήτημα, δεν είναι να γίνει διερεύνηση των ποσών που έλαβε το κάθε πολιτικό στέλεχος στην επικράτεια, το ζήτημα , αν προκύψει τέτοιο θέμα, θα είναι να δούμε τα “στατιστικά”.

Με τον όρο “στατιστικά” , εννοώ το ποσοστό των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ενδεχομένως να εισέπραξαν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ως “πληττόμενοι” από τον κορονοϊό, αναλογικά με τα ποσοστά των καταστηματαρχών στον κλάδο της εστίασης, των μικρομεσαίων αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν στιγμή, κατά πλειοψηφία, στην περίοδο της πανδημικής κρίσης…

Ο ίδιος ο Βουλευτής ,πάντως, μετά και την έκταση που έλαβε η είδηση, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

Σχετικά με δημοσιεύματα που με αφορούν

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής μου από πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, δηλώνω τα εξής:

Το 2020, όπως οι πλείστοι επαγγελματίες του τόπου μας που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα ενίσχυσης και ως είχα το δικαίωμα, υπέβαλλα αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαφήμιση

Κρίθηκα δικαιούχος ενίσχυσης την 16η Απριλίου 2021. Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής συμπολιτών μας, εκ του αποτελέσματος η κίνησή μου ήταν λάθος και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήδη από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία για τη συνέχιση της αίτησής μου και την υποβολή αίτησης εκταμίευσης χρημάτων σε ό,τι με αφορά. Έτσι λοιπόν απείχα από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια για την είσπραξη χρημάτων από το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και κανένα ποσό δεν εισπράχθηκε.

Η απόφαση μου αυτή ήταν γνωστή προ εβδομάδων και ιδίως στους επικριτές μου. Πλην όμως τώρα και με σκοπό που είναι για τους πάντες προφανής, αποσιωπώντας αυτό που ήδη γνώριζαν, ότι συνειδητά και κατ’ επιλογή μου απείχα από οποιαδήποτε πράξη που θα συνέβαλε στην είσπραξη χρημάτων, προέβησαν σε μια διαδικασία τέτοιας συκοφάντησης και στρέβλωσης της αλήθειας. Σε ζητήματα ήθους δεν θα συγκριθώ και δε θα αναμετρηθώ με νοοτροπίες και κυκλώματα που υποβιβάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας.

 

Παναγής Καππάτος

πηγη: kefaloniamagazine.gr

 

Περισσότερα, για το ζήτημα του βουλευτή ΝΔ, της Κεφαλλονιάς  Ε Δ Ω

 

Διαφήμιση