ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Προ των πυλών” το 2ο κύμα κορονοϊού στην χώρα. Προσοχή στη Δημοκρατία μας.

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Φτάσαμε στο σημείο λίγους μήνες μετά την άρση των lockdown και την διαφαινόμενη αρχική νικη όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία του κορωναίου να μιλάμε πλέον ανοιχτά ,όχι για το ενδεχόμενο ,αλλά για το γεγονός της έλευσης του δεύτερου κύματος κορονοϊού, περιπου 2 μήνες νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών.

Πάρα πολύ σημαντικό εδώ να ειπωθεί πώς το εν λόγω άρθρο ουδεμία σχέση έχει με αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο κορονοιός είναι μία στημένη υπόθεση από τους λίγους με σκοπό να κερδίσουν εις βάρος των πολλών.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές και με ρεπορτάζ και με έρευνες και με στοιχεία και με γνώμες οι οποίες κυκλοφορούν περισσότερο στο εξωτερικό παρά στον ελληνικό Τύπο, πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα ενόψει των μέτρων πρόληψης ή μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοιου που πρόκειται να λάβει ή έχει ηδη λάβει η κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί την πανδημία. Με αποτελεσμα να περάσει νομοσχέδια ,τροπολογιες και με διάφορα άλλα νομικού τύπου τερτίπια, να πλήξει την ήδη πληττόμενη από καιρό Ελληνική Δημοκρατία.

Θέλετε συγκεντρώνοντας εξουσίες στο γραφείο του πρωθυπουργού; Θέλετε με την αυξημένη αστυνομική παρακολούθηση; Θέλετε με την παραχώρηση δικαιοδοσίας χρήσης προσωπικών δεδομένων της ΕΥΠ απευθείας στον Υπουργό της εκάστοτε κυβέρνησης ο οποίος θα λογοδοτεί μόνο στον ίδιο τον πρωθυπουργό; Θέλετε με την δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας που προσομοιάζουν σε γκέτο άλλης εποχής και άλλης χώρας; Θέλετε με την πρόφαση της επιδοτούμενης καμπάνιας του μένουμε σπίτι και τη γνωστή υπόθεση της λίστας Πέτσα να μιλάμε για εξαγορά δημοσιογραφικής συνείδησης με ταυτόχρονη επιλογή Μέσων τα οποία δεν ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση; Θέλετε με την απαγορευση συναθροισεων και θέτοντας τα όρια των πολιτών που έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον ίδιο χώρο;

Είναι πολλά τα θέματα τα οποία πρέπει να αναφέρουμε πολλά περισσότερα από όσα ήδη ανέφερα το γεγονός είναι όμως πώς κοινωνική αποστασιοποίηση με κοινωνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι το ένα και το αυτό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός η κοινωνική δικαιοσύνη η κοινωνική αποστασιοποίηση! Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντεχνως προσπαθεί να σε κάνει να πεις “καλά μας έκαναν”. Όχι κύριοι δεν μας έκαναν καλά είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και για την ύπαρξή μας σε μία κοινωνία που απαιτεί την ωριμότητα του καθενός μας για να προφυλαχθεί από ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας. Το ίδιο ακριβώς απέτυχε η δημοκρατία μας.