Μεγάλη πρόκληση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Μετακλητή στην Βουλή η Ε.Ζαρούλια! Π.Χρηστίδης: “Αδιανόητο γεγονός λίγες μέρες πριν την δίκη της Χ.Α!”

Μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια. Ο διορισμός δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπογραμμένο απο τον πρόεδρο της Βουλής. Επρόκειτο για αίτημα του Μιχαλολιάκου, που ικανοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Μια απόφαση που λαμβάνεται μερικές μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης  του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η Δήλωση του Παύλου Χρηστίδη: 

“Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή αυτούς που ο Ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός! Δεν άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει αυτό, η δε, υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή των Ελλήνων, λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση”

Τι αναφέρεται στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”:

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός  η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, “με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια”.

Εξέλιξη που σαφώς δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά, αφού φέρεται να γίνεται παραδοχή ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έγινε με αίτημα του Νικου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αντικατασταθεί άλλος μετακλητός. Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Tο τηλεφώνημα του Νίκου Μιχαλολιάκου στον πρόεδρο της Βουλής έγινε πριν 10 ημέρες και διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. Όπως προκύπτει από τους χρόνους που προβλέπονται το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής ικανοποιήθηκε τάχιστα, ώς θεσμικό ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ