Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Μόνο κριτήριο για εισαγωγή στο “επιτελικό κράτος” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η κομματική ταυτότητα!”

Published

on

Το Κίνημα Αλλαγής και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, εξέθεσαν ακόμα μια φορά τις πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις τακτικές της για εγκαθίδρυση επιτελικού κράτους της Δεξιάς με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα των αιτούντων εισαγωγής στο Δημόσιο!

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

 

“ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ”

 

Στην συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης αρμοδιότητας  Υπουργείου   Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα: «Οι κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι     πολλαπλές  ταχύτητες  για τις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ.» τοποθετήθηκε η βουλευτής του Β2 τομέα Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου τονίζοντας πως «Έχουν συμπληρωθεί περίπου δεκαπέντε μήνες θητείας της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Λυπάμαι, αλλά η Ν.Δ παρόλο που εμφανίζεται να ομνύει στην καλή νομοθέτηση, δεν μοιάζει να τηρεί και να σέβεται τις αρχές της στην πράξη.

Κι αυτό φάνηκε ήδη από τα  πρώτα νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή προς ψήφιση, κάτι που κατά κανόνα είχε εφαρμόσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ήμασταν αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία είχε αναρτήσει για διαβούλευση μόλις για μερικές (νυχτερινές) ώρες. Εξίσου αυστηροί είμαστε και θα είμαστε με την ΝΔ κάθε φορά που παραβιάζει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη νομιμότητα.

Αν η ΝΔ νομίζει ότι οι δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες μπορούν να παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτεί τον σεβασμό και την διαφάνεια, την δυνατότητα δημόσιου διαλόγου που έχει διασφαλίσει για τους Έλληνες πολίτες με έργα όπως η Διαύγεια και το opengov».

Advertisement

 

 Η κα Γιαννακοπούλου επεσήμανε πως :

«Πάρτε για παράδειγμα τον νόμο για την αυτοδιοίκηση Ν4674/2020. Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση μόνο για 4 ημέρες ενώ δεν υπήρχε καμία πίεση χρόνου.

 

Αν και το ενδιαφέρον των πολιτών για τις συγκεκριμένες διατάξεις ήταν μεγάλο, όπως αποδεικνύεται από τα 603 σχόλια που πρόλαβαν να καταθέσουν μέσα στο ασφυκτικό περιθώριο των τεσσάρων ημερών.

Παρόλο, λοιπόν, που αντιγράψατε σχεδόν λέξη προς λέξη το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την καλή νομοθέτηση (Ν4048/2012) στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, στην πράξη, η ποιότητα της νομοθέτησης υπολείπεται πολύ των διακηρύξεών σας.

 

Advertisement

Ειδικά, μετά την έλευση της πανδημίας, επιδοθήκατε σε μια άνευ όρων και κριτηρίων νομοθέτηση με πράξεις υπουργικού συμβουλίου.

Κατανοητό, λογικό και σωστό να καταφεύγετε σε αυτές, για τα θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Όμως είδαμε διατάξεις που καμία σχέση δεν είχαν με την πανδημία να παρεισφρέουν σε ΠΝΠ.

 

Παρατηρείται, μια προϊούσα αύξηση της ετερογένειας των νόμων. Θεματικές ενότητες, που δεν συνδέονται μεταξύ τους, που είναι ατάκτως ειρημένες η μία μετά την άλλη, σε σημείο να μην υπάρχει ένα θεματικό πεδίο πολιτικής που να ρυθμίζει ο νόμος, αλλά ένα παζλ διατάξεων ασχέτων μεταξύ τους.

Αυτό συνιστά την κατεξοχήν έκφραση της κακής νομοθέτησης. Δημιουργεί μεγάλο ιικό φορτίο πελατειασμού– για να χρησιμοποιήσω μια φράση της πανδημίας.».

 

Τέλος, η βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε: «Είστε η Κυβέρνηση των εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της κρατικής μηχανής, την οποία οδηγείτε σε απαξίωση.

Advertisement

 

Δεν μιλάμε απλώς για ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά για σκανδαλώδη «αποικιοποίηση» της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση της ΝΔ, που φορά το μανδύα της σοβαρότητας και της νομιμότητας, την οποία κατά τα λοιπά καταπατά συστηματικά.

 

Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης,

 

Πέρασε ήδη το ένα τέταρτο της θητείας σας.Αν πράγματι τελικά πάτε σε εκλογές στο τέλος αυτής της τετραετίας….φροντίστε τουλάχιστον να αλλάξετε πορεία. Διορθωθείτε. Μην αντιμετωπίζετε με αυτή την αντίληψη τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

 

Advertisement

Φροντίστε κύριοι της κυβέρνησης, εκτός από το να εξαγγέλλετε την καλή νομοθέτηση, να την εφαρμόζετε κιόλας. Όχι απλά για να είστε συνεπείς – αυτό αφορά εσάς και τους ψηφοφόρους σας. 

Αλλά για να μπορείτε να παρέχετε στους Έλληνες πολίτες τις δημόσιες υπηρεσίες, που αξίζουν να λαμβάνουν και να διασφαλίζετε ότι θα ζουν σε ένα κράτος δικαίου.

Εμείς το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να σας το  επιτρέψουμε. Θα σας ελέγχουμε διαρκώς και θα είμαστε εγγυητές της καλής νομοθέτησης!»

 

Ακολουθεί link στο  you tube με την ομιλία της Κας Νάντιας Γιαννακοπούλου:

 

Advertisement