Ψηφιακή Κοινωνία: Eνα ΑΝΟΙΚΤΟ δίκτυο που κάθε μέρα μεγαλώνει!

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο Ταε Κβο Ντο, ένα από τα εργαστήρια που διεξήχθησαν στις αίθουσες του γηπέδου, αφορούσε στην ψηφιακή διακυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 22 Μαϊου, την 3η μέρα του συνεδρίου το πρόγραμμα του εργαστηρίου ήταν το εξής:

Θεματική Συζήτηση για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (10:00-12:00, Αίθουσα Α)

Συντονιστής: Γιώργος Καραμανώλης

Α. Ψηφιακή Κοινωνία – Ψηφιακό Κίνημα: Παρουσίαση και απολογισμός της πιλοτικής λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας digital society.

Β. Καινοτόμες πολιτικές για την Ελλάδα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση

Γ. Ψηφιακή μετάβαση στις τοπικές κοινωνίες

Η δήλωση του Γιώργου Καραμανώλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το τέλος του συνεδρίου:

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια με τη δράση Ψηφιακή Κοινωνία.

Δεν είναι μόνο το Ψηφιακό Κόμμα, ούτε μια ψηφιακή πλατφόρμα. Η Ψηφιακή Κοινωνία ανήκει σε όλους τους πολίτες, υποστηρίζει Ανοικτό διάλογο και δυνατότητα συμμετοχής για όλους. Για όλα τα θέματα. Με προτάσεις για παρεμβάσεις με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, ψηφιακές οργανώσεις και δίκτυα, Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων κ.α. Με διαβούλευση!

Επίσης ενεργοποιήθηκε το επίσημο κανάλι στο viber. Τα καλύτερα έρχονται στο επόμενο διάστημα με ψηφιακή κάρτα για τα μέλη και και τους φίλους, αναβαθμισμένες δυνατότητες για πρόσβαση σε γνώση και υπηρεσίες και πολλά άλλα! Στο συνέδριο είχαμε επίσης ανοικτό workshop μέσα από το οποίο αναδείξαμε καινοτόμες πολιτικές για την Ελλάδα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Για τη διαφάνεια, το AI στη δημόσια Διοίκηση, για την ανάπτυξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, για τις ανοικτές υποδομές πρόσβασης που δεν δημιουργούν ανισότητες. Για τα open data του δημόσιου τομέα.Για τις έξυπνες πόλεις και πολλά άλλα

Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι ένα συλλογικό και συνεργατικό αποτέλεσμα > 100 μελών και φίλων που ασχολούνται με την τεχνολογία και την καινοτομία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Eνα ΑΝΟΙΚΤΟ δίκτυο που κάθε μέρα μεγαλώνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ