Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ: “Εβδομάδα εργασίας” στο Κίνημα Αλλαγή – Τι ετοιμάζουν στην Τρικούπη;

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν έχουν σταματημό οι διεργασίες στην Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται σε συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός “δυναμικού” πλάνου εξωστρέφειας.

“Εβδομάδα Εργασίας” μέχρι το τέλος του Μαϊου:

Η αρχή έγινε με την τηλεδιάσκεψη που είχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους από τα εργατικά συνδικάτα. Μια κουβέντα που έφερε στην επιφάνεια τα κενά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και οδήγησε τη Φώφη Γεννηματά στο να καταθέσει τις προτάσεις της παράταξης για ένα δίκαιο, κοινωνικό-κεντρικό, πλάνο ανάπτυξης της εργασίας στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που θα στηρίζει τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του και ταυτόχρονα θα δίνει κίνητρο στους εργοδότες να επενδύσουν.

Στη συνέχεια, στις 26 Μαϊου αναμένεται η διαδικτυακή Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής: 

Mε αφορμή το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο, το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η εργασία σε μετάβαση: αξιοπρέπεια ή ισοπέδωση;»
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021
19:00′
➡ Εισαγωγική ομιλία:
▪ Φώφη Γεννηματά,
Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
➡ Oμιλητές:
▪ Άρης Καζάκος,
Καθηγητής ΑΠΘ.
▪ Σταύρος Κουτσουμπέλης,
Αντιπρόεδρος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ.
▪ Γιώργος Ματζαβάς,
Ασκ. Δικηγόρος, Δίκτυο Νεολαίας Κινήματος Αλλαγής.
▪ Γιώργος Μουλκιώτης,
Βουλευτής, Υπεύθυνος Κ.Ο.
▪ Γιάννης Παναγόπουλος,
Πρόεδρος ΓΣΕΕ.
➡Συντονιστής: Χρήστος Μέγας,
Γραμματέας Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής.
▶ Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες Facebook του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, όπως και από τη σελίδα Youtube του Κινήματος Αλλαγής.

 

  • Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, μάλιστα, στην τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Οργανωτικού και την Φώφη Γεννηματά με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Αττικής, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, συνάντηση της Προέδρου με εκπροσώπους της Σ.ΕΠ.Ε ενώ η Πρόεδρος θα βρεθεί και στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, για να ακούσει τους εργαζόμενους και τις απαιτήσεις τους.

Συνεχίζονται οι Περιφερειακές Περιοδείες με θέμα την χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα 

Ένα ζήτημα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τόσο η ίδια η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας εκτενώς το σχέδιο η “Ελλάδα και η Ευρώπη Μετά” από το βήμα της  “πανδημικής” ΔΕΘ πρίν από αρκετούς μήνες, όσο και η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής μα και οι αρμόδιοι Τομείς, είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και η διάθεση κεφαλαίων στήριξης στην Ελληνική Οικονομία.

Στο πλαίσιο των ψηφιακών περιοδειών της Προέδρου με στελέχη ανά την Ελλάδα, οι συζητήσεις εντείνονται με στόχο την εξωστρέφεια των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής στην Οικονομία και την κοινωνία.

Πλάνο “ΑΤΤΙΚΗ”

Στο σχέδιο εξωστρέφειας της Τρικούπη στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της Ελλάδας, την Αττική, έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας που “χώρισαν” την ΑΤΤΙΚΗ σε 6 υπό-περιφέρειες.  Θα συναντηθούν εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής και η ίδια η Πρόεδρος με τους θεσμικούς φορείς των περιοχών και στόχος είναι η ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων και η άμεση επαφή με τους πολίτες των περιοχών αυτών ενώ θα οργανωθούν τηλεδιασκέψεις με στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων με θέμα συζήτησης, την επόμενη ημέρα της πανδημίας και τον ρόλο του Κινήματος Αλλαγής στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας. 

Διαφήμιση

Δράσεις σε Τοπική και Πανελλαδική “εμβέλεια”

Την εβδομάδα που ακολουθεί, η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, θα δώσει το “παρών” σε εκδήλωση στην Αχαϊα που διοργανώνει γνωστή εφημερίδα κάθε χρόνο, με στόχο την προώθηση του “Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου” που αποτελεί το κεντρικό “αφήγημα” της Τρικούπη για την επόμενη ημέρα. Με το βλέμμα στραμμένο στην “Προοδευτική Διακυβέρνηση”, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής με πρωταγωνιστές το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ και το ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , οργανώνει δράσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβάλλοντος, ενώ Περιβαλλοντικές δράσεις αναμένονται στα Λουτρά, στο Κερατσίνι και στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.