Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμείς ρωτήσαμε. Εσείς απαντήσατε: “Τι σημαίνει για εσάς η 3η Σεπτέμβρη;”

Published

on

Ακόμα μια φορά, το “The Socialist” καινοτομεί. Δίνει το ελεύθερο βήμα στους πολίτες, στους δημοκράτες αυτής της χώρας που κάθε 3η Σεπτέμβρη γιορτάζει. Λέει “χρόνια πολλά” και κόντρα σε κάθε σύστημα, συσπειρώνεται και δυναμώνει για να φέρει την “Νέα Αλλαγή”.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΡΩΤΗΣΑΜΕ:

Η ερώτηση που απευθύναμε σε όλους ανεξαιρέτως ήταν απλή: “Τι σημαίνει για εσάς η 3η Σεπτέμβρη”. 46 Χρόνια ΠΑ.ΣΟ.Κ και τα μηνύματά σας πολλά:

ΕΙΠΑΤΕ: 

Το Κίνημα που έφερε το Λαό στην Εξουσία και τον απλό άνθρωπο στο προσκήνιο, χωρίς διακρίσεις!
ΠΑΣΟΚ,ελπίδα, αλλαγή,ευημερία .Οτι καλύτερο έζησε η Ελλάδα μας
Συστημα υγειας ,δημοκρατια ,και εθνική υπερηφανεια
 • Το ΠΑΣΟΚ με την μεγαλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.
  Στην Υγεία, στην ελευθερία των πολιτών, στην άνοδο του βιοτικού των μη προνομιούχων πολιτων την απαλλαγή από το κομματικό κράτος της Δεξιας και τόσα αλλα που απελευθέρωσαν την ελληνική κοινωνία.
 • Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μπορεί να επιστρέψει ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης ..
 • Φώφη φερε το ΠΑΣΟΚ πίσω μόνο ΠΑΣΟΚ όχι κίνημα αλλαγής με νέα πρόσωπα Κ με αρχές Κ αξίες τις 3 Σεμπτεβριου θα ξανά γίνουμε δυνατοί
 • Ευχαριστώ ΠΑΣΟΚ. Θα είμαστε όλοι μαζί στο Κίνημα Αλλαγής για να συνεχίσουμε δυναμικά.
 • Καλημέρα Αυτή είναι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά το δείχνουν και 9:00 ακτίνες που είχε πάντα ο ήλιος μας Αυτό έχει πουλιά στην ψυχή μας μέσα και στον αγώνα
 • Το κίνημα που έφερε την πραγματική δημοκρατία στην πατρίδα μας και την ισοτητα των κοινωνικών τάξεων της χωρας (όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, με ίσες ευκαιρίες για όλους και ίσα δικαιωματα)
  Το κινημα που τα σώματα ασφαλείας τα έκανε ίσα με τον πολίτη και όχι να καταπατουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, οπως ήταν μέχρι τότε
  Να θυμίσω ότι βλέπαμε χωροφυλακα και έτρεμε η ψυχή μας, το περιγράφω απλά και λαικα
 • ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ANTΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
 • Ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε την ροή της Ελλάδας, έφερε ποιότητα ζωής στον μη προνομιούχο Έλληνα και άφησε σοσιαλιστική παρακαταθήκη και πυξίδα για τις επόμενες γενιές. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
 • Το Πασόκ κι ο Αντρέας άλλαξαν τον ρούν της νεότερης ιστορίας μας
 • Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 αποτελεί ένα πολύ προωθημένο, τολμηρό κείμενο και μια ριζοσπαστική ιστορική, πολιτική πρόταση, με βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα και με καθαρά αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.
 • Μεγάλε Αντρέα…Φάγαμε ψωμί από τα χέρια σου…να έχεις καλό παράδεισο
 • Χρόνια πολλά στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα !!! Εμπρός στον αγώνα με αυταπάρνηση και ενότητα !!!! Να ξαναφέρουμε το κίνημά μας στη θέση που του αξίζει !!!!
 • το 81 ήταν μια τομή στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. ο ΑΠ ερμήνευσε ακριβώς αυτό που η εποχή απαιτούσε. Μετέφρασε τα θέλω του κόσμου σε σαφή μηνύματα που γρήγορα έγιναν σύνθημα στα χείλη των ανθρώπων. Ηταν ένα κύμα ενθουσιασμού ,ένας αέρας ελπιδας που συνοδεύτηκε από μια απίστευτη οργανωτική αλυσίδα σ όλη την Ελλάδα ,σε χωριά και πόλεις .Εκανε παρά πολλά καλά, αλλά ειχε και αστοχίες(εδωσε πολύ χώρο στους συνδικαλιστες ). το 2004η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα απ αυτή του 81.Ο χώρος που το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε παραμένει και σήμερα νευραλγική σημασίας για τη χώρα. Το 2020 είναι μια αλλη εποχή με τελείως αλλά χαρακτηριστικά απ αυτή του 81. παραμένει πάντα ο σκοπός για κοινωνία αλληλεγγύης ανθρωπισμού με κέντρο τον άνθρωπο. Τα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι τελείως διαφορετικά και γι αυτό δεν μπορούμε να μένουμε σε παλαιές φόρμες. Τιμάς το παρελθόν όταν γινεσαι αντάξιος του.Ετσι και ο χώρος πρέπει να προχωρήσει μπροστά ,αφήνοντας πίσω του ότι αντιρυθμιστικα στοιχεία εμπεριέχει. Ας κάνει αυτό που ο ΑΠεκανε το 81την γεννα κάτι καινούργιου σε αρχές και ιδέες.
 • Εσείς που ξέρετε τον δρόμο οδηγείστε ξανά το Κίνημα σε νέα αρχή.

Τα σχόλιά σας ήταν ακόμα περισσότερα, το μήνυμα όμως 1! Η ανάγκη για την ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ είναι μεγάλη, η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, είναι ο “οδηγός” μας για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου που ξανα-βυθίζεται στο διχασμό, τον λαϊκισμό, το βαθύ κράτος της Δεξιάς και τις πολιτικές της και το “καμένο τοπίο” που άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..