Σχόλιο Χάρη Δούκα, Τομεάρχη Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έκανε ένα σχόλιο αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.Ο κ.Δούκας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αναβλητικότητα της, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά κοστίζει στους πολίτες, και ειδικά τους ασθενέστερους.

Ολόκληρο το σχόλιο του Χάρη Δούκα :

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα συγχαρητήρια της Κριστίν Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια, καθώς εδώ και δύο μήνες τα υπερκέρδη υπολογίζονται, μόνο για τους ηλεκτροπαραγωγούς, χωρίς όμως ακόμα αποτέλεσμα.

Ο τρόπος υπολογισμού των υπερκερδών ήρθε σαν τροπολογία προχθές στον Κλιματικό Νόμο. Διορθώθηκε χθες, λίγο πριν ψηφιστεί, με το πρόσχημα νομοτεχνικών βελτιώσεων ψαλιδίζοντας κι άλλο τα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος που θα φορολογηθούν.

Η αναβλητικότητα όμως αυτή κοστίζει στους πολίτες, και ειδικά τους ασθενέστερους, που πλήττονται από την ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ