Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Λάσπη στον ανεμιστήρα οι διαρροές του Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με την παρακολούθηση του οι αντιδράσεις της κυβέρνησης πρόδιδαν τον έκδηλο πανικό τους.Αντιφάσεις επι αντιφάσεων ακόμα και απο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αρχής γενομένης απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Αρχικά η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες του Προέδρου το ΠΑΣΟΚ “χρειάστηκε” δύο ημέρες για να ξεπεράσει την αρχική της αμηχανία επιχείρησε χωρίς ίχνος ντροπής να υποβαθμίσει το θέμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαδίσει ψεύδη ότι “δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης”.Χωρίς βέβαια κάποια στοιχεία.

Αρκετές ημέρες αργότερα και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των φιλικών προς αυτή ΜΜΕ να υποβαθμίσουν και να εξαφανίσουν το θέμα δύο παραιτήσεις,του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού,Γρηγόρη Δημητριάδη και του Επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων κλονίζουν την κυβέρνηση με την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη απο την υπηρεσία πληροφοριών της ίδιας του της χώρας (!) να πέφτει σαν βόμβα.

Σταθερά και όπως πράττει σε κάθε σοβαρό γεγονός η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, χωρίς να δεχτεί καμμία ευθύνη και ψελλίζοντας ένα προχηματικό και ανούσιο “συγνώμη” στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε ένα διάγγελμα ανούσιο, χωρίς να δίνει καμμία απάντηση σε κανένα ερώτημα ο Πρωθυπουργός μετά την σύνηθη τακτική “δεν ξέρω, δεν είδα”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν:

  • Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον πρόεδρο του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας;
  • Αν η παρακολούθηση ήταν “νόμιμη” όπως είπε γιατί παραιτήθηκαν Δημητριάδης – Κοντολέων;

Πως να πείσει όμως τους πολίτες το “δεν γνώριζα” του Πρωθυπουργού, όταν την επόμενη κιόλας της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου απο την ΝΔ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει “πάνω του” τον έλεγχο της ΕΥΠ.

Η κυβέρνηση καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να “ενημερωθεί”.Πως και απο ποιόν να ενημερωθεί;

Διαφήμιση

Από τον αρχηγό της ΕΥΠ που δεν έχει περάσει καν απο την νόμιμη διαδικασία διορισμού του; Να ενημερωθεί “στο αυτί” και όχι θεσμικά όπως οφείλει να τον ενημερώσει η κυβέρνηση; Πως θα ενημερωθεί εφόσον το αρχείο της παρακολούθησης του σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  ενδέχεται να “έχει καταστραφεί”;

Υπενθυμίζουμε ότι σε σχετικό ερώτημα ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει :

 «Όταν μια νόμιμη επισύνδεση ολοκληρώνεται και δεν καταλήγει σε τίποτα, το οποίο να ακουμπά στο λόγο για τον οποίον έγινε, τερματίζεται εκεί και καταστρέφεται το οποιοδήποτε αρχείο»

Κερασάκι στην τούρτα,βέβαια υπήρξε η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης , Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, αφού είπε ότι οι παρακολουθήσεις του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα είναι κάτι «πολύ άσχημο, πολύ σοβαρό», όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη είπε:

«Δεν γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να βλάψουμε την πατρίδα. Τι θα πει αυτό; Χρειάζεται η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα να έχει μυστικές υπηρεσίες; Χρειάζεται. Είναι δυνατό να έχουμε αξιόπιστες μυστικές υπηρεσίες, αν αυτά που αποφασίζουν οι μυστικές υπηρεσίες, ανακοινώνονται; Τότε να μην τις λέμε μυστικές υπηρεσίες, να τις λέμε φανερές».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει αλλού την επικαιρότητα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι “η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή.”

Αποφεύγουν να μιλούν θεσμικά.Μιλούν με διαρροές στα φιλικά τους μέσα αφήνοντας να εννοηθούν.Προσπάθησαν να εμπλέκουν ακόμα και τρίτες χώρες με τις πρεσβείες τους όμως να τους αδειάζουν κατηγορηματικά.

Διαφήμιση

Είναι φανερό πλεόν.Υπονομεύουν κάθε θεσμική διαδικασία, υποβαθμίζουν ένα τεράστιο ζήτημα Δημοκρατίας,κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

Το ΠΑΣΟΚ  συνεχίζει στον δρόμο της ευθύνης απέναντι στην Δημοκρατία και τους Θεσμούς.Τον δρόμο που χάραξε εδω και δεκαετίες.

 

 

 

 

Διαφήμιση