“Σφοδρή” ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δέχεται τις δίκαιες τροπολογίες που καταθέσαμε”

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των πολιτικών που η ίδια δημιουργεί ή διατηρεί και δεν αποδέχεται τις δίκαιες τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την επικουρική ασφάλιση.

Την πρότασή μας για μη περικοπή της εθνικής σύνταξης σε Πόντιους και ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο – λόγω πλαφόν παραμονής που ήρθαν στην Ελλάδα το 1992 και εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατό να έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια παραμονής μέχρι σήμερα –παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, 26 μήνες μετά την ανάληψη εξουσίας, ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, απάντησε γενικόλογα ότι ΘΑ την εξετάσει μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών.

Τις άλλες τέσσερις προτάσεις για:

α) τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, χωρίς όριο ηλικίας, μετά από σαράντα χρόνια υποχρεωτικής πραγματικής ασφάλισης

β) τη θεμελίωση δικαιώματος πλήρους και μειωμένης σύνταξης γήρατος ασφαλισμένων γυναικών του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,

γ) την αποκατάσταση αδικιών για τους συνταξιούχους στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού του ΟΤΕ,

δ) την κατάργηση του αυτόματου μηχανισμού αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωήςτις απέρριψε ΣΙΩΠΗΡΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει να αδιαφορεί για τις αναγκαίες δίκαιες λύσεις που αφορούν τους μικρομεσαίους, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού κι ασχολείται μόνο με την διευκόλυνση των μεγάλων συμφερόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ