ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Nα αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Nα αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ

Με δήλωσή του, ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζει με αιχμηρό τρόπο την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για τα ΕΛΤΑ.

Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  με την τροπολογία για τα ΕΛΤΑ που φέρνει στη Βουλή και μάλιστα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, επιδιώκει να «αξιοποιήσει» τις συνθήκες της πανδημίας για να ενταφιάσει με συνοπτικές διαδικασίες τον εθνικό ταχυδρομικό φορέα και ταυτόχρονα, τα εργασιακά δικαιώματα των ταχυδρομικών υπαλλήλων. 

Μέσα στα δέκα άρθρα της τροπολογίας που ουσιαστικά αποτελούν ξεχωριστό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο της ανεργίας σε περίπου 2.000 εργαζομένους. 

Ταυτόχρονα καταργεί την ίση μεταχείριση των υπολοίπων εργαζομένων διακρίνοντάς τους σε παλαιούς, που διατηρούν κάποια δικαιώματα και νέους, με ελαστικές συμβάσεις και μειωμένες απολαβές, που δεν θα καλύπτονται από τη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για τον «στρατηγικό» ιδιώτη επενδυτή που θα πάρει τον οργανισμό στα χέρια του, με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο δεκάδων έως εκατοντάδων ταχυδρομικών καταστημάτων και την πλήρη υποβάθμιση της υποχρεωτικής καθολικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας με χαμηλή τιμολόγηση. 

Αυτή η επαίσχυντη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί τώρα».

   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ