Σοφία Πουλοπούλου: «Από τον Κ. Μητσοτάκη είχαμε να δούμε τέτοιο Πληθωρισμό»

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι εκπαιδευτικός στην ΔΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα επικοινωνιακά show και να επικεντρωθεί στα προβλήματα της χώρας, μέσα από ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική και οικονομική στήριξη των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός φτωχοποιείται καθημερινά, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε βασικές βιοποριστικές ανάγκες. Ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αγγίζει ήδη το 7,2%, με τις εκτιμήσεις να τον ανεβάζουν σύντομα στο 8%.

Η ενεργειακή κρίση και η αγορά, δεν θα αυτορυθμιστούν δια μαγείας.

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε επιβολή πλαφόν των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου και της βενζίνης, αντίστοιχη της αύξησης της τιμής τους, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές και να συγκρατηθούν οι τιμές της αγοράς.

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο: άμεση γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων, ανάλογη με τους δείκτες ανατίμησης των βασικών αγαθών και υπηρεσιών που πλήττουν τα νοικοκυριά, άμεση αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού στα 750€, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες όπως προβλέπει η ΕΕ, επαναφορά του 13ου κ 14ου μισθού σε όλους τους συνταξιούχους και μισθωτούς, αναστολή πλειστηριασμών Ά Κατοικίας, ενίσχυση με πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, των ευπαθών ομάδων και των χαμηλοσυνταξιούχων, ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, διανομή δωρεάν αγροτικών προϊόντων σε φτωχές οικογένειες, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στα 12.000€, ετήσια μείωση του ΕΝΦΙΑ με στόχο την προοδευτική κατάργησή του, επαναφορά των Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες στους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, παροχή έκτακτου διπλού επιδόματος αλληλεγγύης για τις φτωχές οικογένειες και νέο έκτακτο επίδομα θέρμανσης.

Οι πολίτες δεν θα ανακουφιστούν, αν η κυβέρνηση δεν επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, με ουσιαστικό σχέδιο και αυστηρό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ