Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ – Αιμόφυρτος φοιτητής

Ακόμα μια φορά, τα Πανεπιστήμια γίνονται πεδία μαχών μεταξύ ΜΑΤ και ομάδων φοιτητών. Ακόμα μια φορά το ξύλο προσπερνά τον διάλογο και η πόλωση.. καλά κρατεί. 

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον χώρο που γίνονται οι εργασίες για την δημιουργία βιβλιοθήκης ενώ ύστερα αποχώρησαν από το σημείο με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πρυτανεία.

Κατα την διάρκεια της διαδήλωσης, δημιουργήθηκαν επεισόδια από μικρή ομάδα φοιτητών με αστυνομικούς των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν στον πετροπόλεμο με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου – λάμψης.

Όπως φαίνεται, νεαρός διαδηλωτής τραυματίστηκε  ενώ μάλιστα, φέρονται να υπάρχουν καταγγελίες  παρευρισκομένων για “ευθεία βολή” της κροτίδας. Ο νεαρός διεκομίσθη στο “Ιπποκράτειο Γ.Ν Θεσσαλονίκης” όπου υποβλήθηκε σε εξέταση και ράμματα. Η αρχική διάγνωση κάνει λόγο για απώλεια ακοής στο ένα αυτί.

Σε ανακοίνωσή τους, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης.

«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

 

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ