Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Σπ.Χρυσικόπουλος: Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία

Published

on

Γράφει ο Σπύρος Χρυσικόπουλος

Ήρθε η στιγμή που οι πολίτες θα αποφασίσουν στην κάλπη, για το ποιος θα είναι Δήμαρχος αλλά και για τη διάρθρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Φτάνοντας λοιπόν την στιγμή της μητέρας των «μαχών», καλό θα είναι να σημειωθούν κάποια σημαντικά που πράγματα που αφορούν την πόλη του Χαλανδρίου.


Πρώτα απ’ όλα στην συνάντηση με τους πολίτες που μένουν στον Συνοικισμό, ο Σίμος Ρούσσος ανακοίνωσε κάτι που θα μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Τη δημιουργία ενός Μουσείου Μικρασιατικού και Προσφυγικού Ελληνισμού, σε συνεργασία Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες.
Οι δυο πλευρές θα συνεργαστούν αρμονικά ώστε και να προχωρήσει το εγχείρημα, αλλά και να δοθούν και στους υπόλοιπους Χαλανδραίους και Χαλανδραίες τα σπάνια αντικείμενα από την ζωή των Ελλήνων που ξεριζώθηκε η ζωή τους, και έχασαν τα σπίτια τους και τον τόπο που γεννήθηκαν.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Ρίζες έχουν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και το αποτύπωμα τους στο Χαλάνδρι σε μια συνέχεια της παράδοσης αλλά και των πραγμάτων που κινδυνεύουν να χαθούν στο χρόνο. Ο Νίκος Καραμπουρνιώτης, η Μαργαρίτα Καλογήρου, ο Γιώργος Σουμελίδης και τα άλλα παιδιά είναι πάντα μπροστά στα μεγάλα γεγονότα. Όπως στην δημιουργία αερογέφυρας και από την πλευρά του νοσοκομείου Υγεία, για την ασφαλή μετάβαση μικρών και μεγάλων στις δυο πλευρές.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Ένα μνημείο κληρονομιάς-ζωντανή σχέση και υποδομή ενίσχυσης της τοπικής ευημερίας, είναι το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Το πρόγραμμα Cultural H.ID.RA.NT. αξιοποιεί το συγκεκριμένο σημείο μνήμης το μεγαλύτερο αρχαίο σημείο στο Χαλάνδρι ως μέσο ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου της υλικής και άυλης κληρονομιάς, και των φυσικών και ανθρωπογενών πόρων της πόλης. Μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της ανάδειξης του συγκεκριμένου μεγαλόπνοου έργου, είναι ένα σύνολο πηγών για το Αδριάνειο Υδραγωγείο και τη σχέση του με την τοπική ιστορία του Χαλανδρίου.


Ο Αθλητισμός και τα ΚΕΠ

Advertisement

Μπορεί ο αθλητισμός να πάει ένα βήμα παραπάνω σε μια πόλη, η απάντηση είναι πως φυσικά και μπορεί και μάλιστα με τη συνδρομή ενός ανθρώπου που προέρχεται από το χώρο του πολιτισμού. Όταν ο Χάρης Μαυρουδής ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο, αυτό που βρήκε ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενε.

Να σημειώσουμε ότι στον τοπικό αθλητισμό τριπλασιάστηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις από 4 σε 12. Εκσυγχρονίστηκαν οι υπηρεσίες με τη δυνατότητα απομακρυσμένης πληρωμής και εγγραφής στα προγράμματα, και την τοπική κατασκήνωση. Αύξηση των εγγραφών και 5.200 αθλούμενοι στις τοπικές εγκαταστάσεις, και εικαστικές παρεμβάσεις για την μετάδοση των αξιών του αθλητισμού. Στήριξη των ΑμεΑ και των ευπαθών ομάδων, και βελτίωση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου Χαλανδρίου. Αναφορικά με τα ΚΕΠ, ακολουθήθηκε από την πρώτη στιγμή τον εκσυγχρονισμό του Υπουργείου ψηφιακής ανάπτυξης και συνεχίστηκε η παροχή υψηλών υπηρεσιών. Όπως σημειώθηκε στην αποτίμηση του έργου για τα ΚΕΠ από τον πολιτικό τους προϊστάμενο κρατάμε το εξής:

«Προχωρήσαμε και σε κάτι καινοτόμο και σημαντικό, με έντονη συμβολική αξία και σημασία για τους Κωφούς πολίτες. Αναφέρομαι στην εκπαίδευση του προσωπικού των ΚΕΠ από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας στην ελληνική νοηματική που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε 2 χρόνια μετά, για την εξυπηρέτηση των κωφών και βαρήκοων συνανθρώπων μας». Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε για την ξεχωριστή προσφορά των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της πόλης του Χαλανδρίου.

Το επιμύθιο

Αυτό το έργο που έχει σημειωθεί στα 9 χρονιά είναι καταγεγραμμένο, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ζητάμε την ψήφο σας λοιπόν γιατί, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όλοι μαζί και ενωμένοι, γιατί τα επόμενα βήματα θα είναι βήματα προόδου για μια πόλη που βρήκε την ταυτότητα της και πλέον έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο. Πάμε και επί προσωπικού δεν έχω σταματήσει να επαναλαμβάνω πως όποιος από τους 88 ψηφιστεί, η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου θα συνεχίσει να παράγει και να δίνει στο Χαλάνδρι. Ζητώ να με ψηφίσετε γιατί θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται…

Advertisement