Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Καρανικόλας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οικειοποιηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, την 3η Σεπτεμβρίου, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ”

Published

on

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας στον ΑLPHA 989fm, άσκησε δριμεία κριτική στους “πρώην συντρόφους” του  στο ΠΑΣΟΚ που πήραν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο του ΚΙΝΑΛ και τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν χαμηλά ποσοστά στο Κίνημα Αλλαγής.

«Οι δημοσκοπήσεις είναι μια απεικόνιση της στιγμής. Εργαζόμαστε συστηματικά να παρουσιάσουμε στην κοινή γνώμη την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και στον δημαγωγικό ανύπαρκτο αντιπολιτευτικό ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε αρχικά ο κ. Καρανικόλα στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Διαφωνώ στην εκτίμηση ότι δεν μας ακούει η κοινωνία. Σε ότι αφορά για παράδειγμα τις εκλογές σε φορείς, συνδικαλιστικά όργανα και επιστημονικές οργανώσεις, το ΚΙΝΑΛ έχει σταθερά ένα μεγάλο προβάδισμα, υπό την έννοια ότι ερχόμαστε σε πολλές περιπτώσεις 1οι ή 2οι. Αυτό είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ενισχυθούν οι δυνάμεις μας».

Για το αν ο πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ είναι παρωχημένος και δεν μπορεί να πείσει, για προτάσεις που είναι σωστές: «Ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε είναι ο κοινοβουλευτικά ορθός τρόπος. Η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων – νόμων καθημερινά στη Βουλή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθούν οι λύσεις. Τώρα γιατί αυτά δεν φτάνουν στους πολίτες είναι και θέμα Μέσων Ενημέρωσης».

Για προανακριτική Παπαγγελόπουλο: «Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει γιατί όλοι οι εισαγγελείς που κατέθεσαν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, λένε σημεία και τέρατα, καταδεικνύουν υπόνοιες ενός σοβαρού παρακράτους. Αυτά που έχουμε ακούσει είναι πρωτοφανή και μαρτυρούν ένα παραδικαστικό καθεστώς, που αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες αυτών των τριών εισαγγελικών λειτουργών θα πρόκειται για ένα παραδικαστικό καθεστώς, που έθιξε και το κράτος Δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία. Μιλάμε για ένα σύνολο υποθέσεων που θα πρέπει ο κ. Παπαγγελόπουλος να μας πει αυτά τα οποία του καταμαρτυρούν… Ή όλοι ψεύδονται εναντίον του ή έχει διαπράξει πολύ σοβαρά κακουργήματα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οικειοποιηθεί και τον Ανδρέα Παπανδρέου και την 3η του Σεπτέμβρη και τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές ότι δεν έχουν καμία σχέση και δεν μπορούν να αποκτήσουν και καμία σχέση, παρά τις μεταγραφές που κάνει ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται περί κάποιων γυρολόγων, οι οποίοι προκειμένου να βρουν κάποια καρέκλα αποκατάστασης, έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ευρέθη μέχρι προ χρονικού διαστήματος να διεκδικεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ξαφνικά μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει μια βουλευτική καρέκλα, τι είναι; Όταν αυτός ο άνθρωπος κατακεραύνωνε τον Αλέξη Τσίπρα με τα χειρότερα λόγια, μέχρι που τελικά αναγκάστηκε να γλείψει εκεί που έφτυνε για να γίνει βουλευτής του Τσίπρα, τι είναι; Ο κ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στο ΚΙΝΑΛ και σήμερα βρίσκεται ως μετακλητός υπάλληλος του Τσίπρα ως διευθυντής της Κ.Ο τι είναι; Η λίστα είναι ανεξάντλητη. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευτικά είναι ανύπαρκτος, δεν έχει να προτείνει αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα της χώρας και έχουν καταλάβει οι πολίτες ότι συνδετική ουσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρέκλα».

Πηγη ΝEWPOST