Σπύρος Καρανικόλας: “Τα όποια παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν και οι όποιοι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.”

Στον “ΣΚΑΪ 100.3” και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, παραχώρησε συνέντευξη ο Σπύρος Καρανικόλας.

Μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος του Κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε τα εξής:

Ο Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί επιτέλους και να μας πει, τι και εάν γνώριζε, και αν γνώριζε γιατί συνέχισε να ανέχεται αυτές τις άθλιες αντιθεσμικές και παρακρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις γύρω του, οι οποίες εν τέλει βάλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας.

Αλλά εγώ μέσα μου δεν απορώ, γιατί ο ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ομολογήσει ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, και ο Πολλάκης μας τόνισε ότι αν δεν βάζανε και κάποιον στη φυλακή, δεν θα κέρδιζαν τις εκλογές. Υπονόμευσαν λοιπόν το κύρος της Δημοκρατίας, υπονόμευσαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δημιούργησαν αυτό το βαθύ παρακράτος και αυτό το βαθύ παραδικαστικό κύκλωμα και γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αθλιότητα. Γιατί στο τέλος, αυτό το οποίο μένει για όλους εμάς τους δημοκρατικούς πολίτες είναι υπεράσπιση της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, η υπεράσπιση της αθωότητας ανθρώπων, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν άδικα, μόνο και μόνο για να έχει ένα πολιτικό αφήγημα ο Τσίπρας, για να κερδίσει τις εκλογές. Άρα λοιπόν είναι ζήτημα υπεράσπισης των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό που ζητούν σήμερα οι πολίτες είναι όλα στο φως. Η δημοκρατία μας δεν αντέχει τέτοιες παρακρατικές μεθοδεύσεις, ούτε όμως και συγκάλυψη. Και η Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διαλευκάνει αυτή την δυσώδη ιστορία.

Τα όποια παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν και οι όποιοι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο Τσίπρας λοιπόν πρέπει επιτέλους να βγει και να μιλήσει. Αν συνεχίσει να σιωπά αυτό δημιουργεί πολλά και μεγάλα ερωτηματικά. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι πέριξ του να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον εμπλεκόμενοι σε αυτό το παραδικαστικό και παρακρατικό κύκλωμα και ο κ. Τσίπρας να σιωπά. Και θέλω να είναι σαφές: Ο κ. Καμμένος φέρεται να έχει στήσει πέριξ του Μαξίμου ένα παρακράτος, από την άλλη ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε στήσει επίσης πέριξ του Μαξίμου ένα παραδικαστικό κύκλωμα από το οποίο έβγαζαν πολλά λεφτά, και ο Τσίπρας, πρώτον τον Παπαγγελόπουλο τον διατηρούσε αμετακίνητο όλη την περίοδο της διακυβέρνησης, ενώ μέχρι τέλους πορεύτηκε με τον Καμμένο, ενώ γνώριζε τα έργα και τις ημέρες του. Όλα αυτά είναι πολλά για να είναι απλά συμπτώσεις.

Πρέπει να βγει λοιπόν να δώσει απαντήσεις γιατί αν δεν δώσει απαντήσεις, η σιωπή του είναι απλά ένοχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ