Στη δυσαρέσκεια της κοινωνίας, η Δεξιά “απαντά” με καταστολή!

Γράφει ο Παντελής Αλεξόπουλος

Εδώ και ενάμιση χρόνο, οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ της “Λίστας” της κυβέρνησης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η ΝΔ έχει ποσοστά που την καθιστούν αυτοδύναμη με το παραπάνω. . .

Με τις δημοσκοπήσεις “κολλημένες” στο +13 , +15 % μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής να είναι μεταξύ 5,5-7,7% , είτε ο κόσμος έχει “βαρεθεί” να συμμετέχει σε έρευνες ενώ ο διπλανός τους μπορεί  να είναι σε δεινή θέση τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο υγείας αφού οι μεταλλάξεις “καλπάζουν” και ουδεμία απάντηση από τους ειδικούς έχουμε λάβει μέχρις στιγμής για το τι επιτυγχάνουν τα εμβόλια και γιατί καθυστερούν τόσο τέλοσπαντων, είτε η “πισίνα” των συμμετεχόντων σε δημοσκοπικές έρευνες έχει “βαλτώσει” και ρωτούν συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς…

Όλα τα παραπάνω είναι σενάρια και επ’ουδενί δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί να υπάρχει έστω η παραμικρή επιβεβαίωση για όσα αναφέρθηκαν μα ένα είναι βέβαιο, δόση αλήθειας υπάρχει. Υπάρχει στο γεγονός πως βαρέθηκε ο κόσμος να κλειδώνεται συνεχόμενα χωρίς αποτέλεσμα, υπάρχει στο γεγονός πως τα ΜΜΕ είναι -ευτυχώς όχι στο σύνολό τους, εξαρτώμενα από “επιδοτήσεις” της κυβέρνησης, έτσι το περιθώριο για κριτική, γίνεται… με memo και με καρφιτσωμένες παρατηρήσεις σε πίνακες ανακοινώσεων, υπάρχει στο γεγονός πως ο συνδυασμός ανικανότητας και επικινδυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τινάζει και παλι, από το ίδιο κόμμα, την ίδια παράταξη που “βύθισε την χώρα” το 2004-2009 . την Ελλάδα στον αέρα και το 2020-2021 με την ύφεση να σκαρφαλώνει όλο και ψηλότερα και 250.000 σπίτια να μπαίνουν σε πλειστηριασμούς  τα επόμενα 5 έτη!

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι αστυνομία! Αστυνομία και καταστολή! Αστυνομία, καταστολή και bullying με την ευγενική συνδρομή της Ενημέρωσης! 

Ολο αυτό, αρχίζει και φαίνεται, ακόμα και στις “δημοσκοπήσεις”, αφού το 65% της κοινωνίας θεωρεί πως η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει την “Υπόθεση Λιγνάδη” και πως η Μενδώνη θα’πρεπε να είχε το “Φιλότιμο” να παραιτηθεί. Αρχίζει και φαίνεται σε δημοσκοπήσεις για “πρόθεση ψήφου” που άλλοτε η ΝΔ έπαιρνε “χαλαρά” ένα 40αρι% και τώρα βρίσκεται μεταξύ 35-37% . Κανείς όμως δεν βγάζει τίτλους, πέρα από το “The Socialist” και άλλα αδέσμευτα Μέσα Ενημέρωσης ίσως, του στυλ “Νέα Πτώση σε δημοσκοπήσεις για την ΝΔ”.. Αντίθετα, βγάζουν τίτλους όπως “Μεγαλώνει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ” ή “7/10 θέλουν να εμβολιαστούν”.

Καταλαβαίνετε, πως αυτό, πρέπει να σταματήσει πια. Η κυβέρνηση είναι ένοχη: Για αποδημοκρατοποίηση της κοινωνίας, για υπερμετρη χρήση αστυνομικής καταστολής και βίας, για “χειραγώγηση” της Ενημέρωσης, για ανικανότητα στην διαχείριση της πανδημίας, για ανικανότητα στην διαχείριση “εθνικών ζητημάτων” , για την απαράδεκτη εικόνα του σήμερα και του αύριο, των αστυνομικών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια!

Αυτή η κυβέρνηση, είναι από τις πιο επικίνδυνες για την Δημοκρατία μας που είχαμε μετά την Μεταπολίτευση! 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ