Στο Μικροσκόπιο: Οι “εκσυγχρονιστές” , οι “αντί-ΣΥΡΙΖΑ” και οι “Kyriakistas” που δηλώνουν “κέντρο”

"Με Φλωρίδηδες θα ασχολούμαστε τώρα;"

Προξενεί μεγάλη εντύπωση το κατά πόσο το “Σημιτικό ΠΑΣΟΚ” χαίρει υψηλής εκτίμησης από μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ιδίως, από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προκαλώντας μεγάλο “αναβρασμό” στα εσωτερικά της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε  να είναι ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός της Δεξιάς με τους πιο πολλούς “διορισμένους” Υπουργούς στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους – που χθες γίορτασε 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση- .

Το Π.Α.Κ, μετέπειτα εξελίχθηκε σε ΠΑ.ΣΟ.Κ -το κόμμα που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας στην Ελλάδα και να φέρει την ΑΛΛΑΓΗ (την δεκαετία του 80) – αν προχωρούσε σε μια “φανταστική” επανίδρυσή του σήμερα, ουδεμία σχέση θα ήθελε να έχει με στελέχη όπως για παράδειγμα ο Γ.Φλωρίδης ( αλήθεια, εξακολουθεί και είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής; Ας μας απαντήσει κάποιος) και διάφοροι άλλοι “Kεντρώοι” (ας καγχάσω) που “λερώνουν” το ιδεολογικό αποτύπωμα που άφησε με κόπο και αγώνες το ΠΑ.ΣΟ.Κ της “ΑΛΛΑΓΗΣ”.

Ακριβώς επειδή έχουμε απωλέσει στον περήφανο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, το ιδεολογικό μας αποτύπωμα, εμφανίζονται κατ’εποχές προσωπικότητες “του στυλ” Φλωρίδη και δίνουν “τροφή” σε όσους κακοθελητές, επισημαίνουν τις “άρτιες” σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς την πολιτική που “χαράσσει” η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ως “πατερίτσα της Δεξιάς”. Κακοθελητές που “βασίζονται” σε αυτό το “μένος” και την “αηδία” που βγάζουν στελέχη και πρώην Υπουργοί για οτιδήποτε σχετίζεται με την έννοια “Αριστερά”. Και ας ήταν το Π.Α.Κ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ “βαφτισμένα” ιδεολογικά κόμματα στην κεντροαριστερά – θα το λέμε μέχρι να το χωνέψουν οι φανατικοί!

Επομένως, απευθυνόμενοι τώρα, σε όλους αυτούς που βλέπουν αντικυβερνητικές δηλώσεις, ρεπορτάζ, απόψεις, θέματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως “δάκτυλους” του ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να μάθουν την ιστορία του χώρου που λένε πως ανήκουν, ενώ στη συνέχεια τους καλούμε να ξεμπερδέψουν την “Δεξιά ιδεολογική στροφή” που έκανε η “Ευρωπαϊκή Εκσυγχρονιστική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από το 1996 -2004, μια στροφή ιδεολογική που οδήγησε αυτούς τους χαρακτηριζόμενους “Kyriakistas” σήμερα, να δηλώνουν πως ανήκουν στο “Κέντρο”. Σκέτο. Στον “μεταρρυθμιστικό χώρο”. Μαντέψτε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ίδιο δηλώνει.

Μιλήστε μας για ενιαία παράταξη και για ενότητα μόνο όταν αποσαφηνιστεί το ιδεολογικό πρόσημο της παράταξης στην οποία κάποιοι θέλουν να “κλείνουν το μάτι στην Δεξιά”.

Αυτόνομη πορεία και Νέα Αλλαγή, θα έρθει μόνο όταν  έρθει η ομοψυχία και υπάρχει ξεκάθαρο ιδεολογικό αποτύπωμα -Α Π Ο  Ο Λ Ο Υ Σ – όχι εν μέρει ή π.χ από την “πλειονότητα”,

Κατά τ’άλλα.. παραφράζοντας Καβάφη , “Με Φλωρίδηδες θα ασχολούμαστε τώρα;”

 

 

“Ο Μικροσκόπος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ