Στο Μικροσκόπιο: Tο “παρασκήνιο” της “καθαίρεσης” Λοβέρδου

Το “Μικροσκόπιο” έρχεται ξανά να ρίξει “φως” εκεί που ο κόσμος θέλει απαντήσεις….

Σε άλλο κόμμα, αυτή θα ήταν μια “συνηθισμένη Τρίτη”. Στο Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, όμως, σήμερα, υπό συνθήκες θα μπορούσε να ήταν ή η Μεγάλη Παρασκευή του χώρου ή η Κυριακή της Αναστάσεως.

Πως να το κάνουμε, το κοινό, η βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, είναι γεννημένοι “drama kings and queens”. Όπως και να’χει, η αλήθεια είναι πως υπάρχει “παρασκήνιο” πίσω από την αποπομπή Λοβέρδου από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Σύμφωνα με κύκλους της Τρικούπη με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση, ως Κίνημα Αλλαγής, και προχωράμε σε αυτή την αλλαγή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στο πλαίσιο της αξιοποίησης όλων των στελεχών.

Σύμφωνα πάλι, με κύκλους του Ανδρέα Λοβέρδου, η αντικατάστασή του ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστεί ,μάλιστα, για τη δυνατότητα που παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη.

Τώρα, σύμφωνα με “διαρροές” η “συζήτηση” μεταξύ των 2 κράτησε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό, αφού του ανακοινώθηκε από την Φ.Γεννηματά σε ψυχρό ύφος η “καθαίρεσή” του από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, σύμφωνα με τις ίδιες “διαρροές”, ο Κος Λοβέρδος έδειξε ψυχραιμία, ευχαρίστησε και αποχώρησε.

Οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα, ιδίως, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στην ίδια την Γεννηματά, την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος με την ίδια να δηλώνει “δια αντιπροσώπων” πως σε δημοσκόπηση που την παρουσιάζει να υπολείπεται τόσο του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και του Ν.Ανδρουλάκη, πως εγείρεται θέμα αξιοπιστίας της έρευνας, αμφισβητώντας τις μετρήσεις της εταιρείας.

Κίνηση στρατηγικής από την Φ.Γεννηματά. Κίνηση που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του εσωκομματικού προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων. Κίνηση που περιμένει απάντηση από τον Α.Λοβέρδο τις επόμενες ημέρες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ