Στο “τσάκισε τον φασισμό” δεν χωρά η λέξη “αναστολή”. Του Άγγελου Γαβρή.

Πρέπει να αντιληφθούμε το “βάρος” της Δικαιοσύνης. Όπως και την ευθύνη της απόφασης. Ο Νόμος είναι “άφθαρτος”, η Δημοκρατία μας είναι πέρα για πέρα “φθαρτή”.

Η Εισαγγελέας, κα Αδαμαντία Οικονόμου είναι ένας αξιόλογος εισαγγελέας. Το’χει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, για την ίδια και για την παρακαταθήκη της, η ιστορία θα την γράψει ώς την Εισαγγελέα που έδειξε τον δρόμο της ελευθερίας στους Νεο-ναζί χρυσαυγίτες..

Το “Γράμμα του Νόμου”

Nαι, φυσικά, η ανακοίνωση της ένωσης εισαγγελέων Ελλάδος προσπαθεί να “βάλει τα πράγματα στην θέση τους” μιλώντας για την “πίεση” που αισθάνεται η Κα Α.Οικονόμου και τους “χαρακτηρισμούς” που διάφοροι -από πολιτικούς συνηγόρους , μέχρι δημοσιογράφους και από τον απλό λαό μέχρι πολιτικούς, της έχουν αποδώσει μετά και την χθεσινή της πρόταση για αναστολή στους νεο-ναζί.

Ναι, φυσικά, το γράμμα του Νόμου είναι αυτό που ορίζει τις ποινές σε μια ευνομούμενη και “τυφλή” Δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Είμαστε η χώρα όμως που έχει στο μακρινό παρελθόν κηρύξει παράνομο το ΚΚΕ – σύμφωνα με το “νεοσύστατο” γράμμα του Νόμου της εποχής και η χώρα που διστάζει να κηρύξει παράνομη μια εγκληματική οργάνωση νεο-ναζί.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως το γράμμα του Νόμου ΑΛΛΑΖΕΙ με βάση την προστασία της κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας. Ο Νομοθέτης οφείλει να πράξει τα δέοντα. Ο Εισαγγελέας οφείλει να αντιληφθεί πως “by the book” δεν έγινε ποτέ καμία αλλαγή, καμία “επανάσταση”.

 

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου “βγάζει κάρτα” την Εισαγγελέα:

Η πρόεδρος της έδρας, Μ. Λεπενιώτη, ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με τα «λευκά» ποινικά μητρώα των καταδικασμένων που επικαλέσθηκε χθες η εισαγγελέας, Αδ. Οικονόμου. «Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στα λευκά ποινικά μητρώα των κατηγορουμένων αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στα ποινικά μητρώα Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Στράτο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις, όπως και οι Τσορβάς, Παπαβασιλείου, Καστρινός, Πανταζής και άλλοι. Επομένως ως προς αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί η πρότασή της», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «επιχείρημα» της εισαγγελέως ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. «Τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός» σημείωσε η Πρόεδρος.

Παρόλα αυτά η Αδ. Οικονόμου επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους διότι, όπως είπε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

Η πρόεδρος ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως, ενώ ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Ι. Λαγό.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει στα δικαστήρια, τσάκισε τον!  - Ατέχνως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ