ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ προς Διαμαντοπούλου: «Συμφωνεί ο Ανδρουλάκης ότι είναι καλά τα δημοσιονομικά;»
Νέα αιχμή προς το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ευθέως ερωτήματα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας να αποσαφηνιστεί εάν οι θέσεις που διατύπωσε η Άννα Διαμαντοπούλου εκφράζουν συνολικά το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στη δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου ότι «ναι, είναι καλά τα δημοσιονομικά μας και στο εξωτερικό είναι πολύ καλή η αποδοχή της χώρας – αυτό πρέπει να το παραδεχθώ», υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση εγείρει πολιτικά ερωτήματα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Συμφωνεί ο κ. Ανδρουλάκης με τη δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου ότι “ναι, είναι καλά τα δημοσιονομικά μας και στο εξωτερικό είναι πολύ καλή η αποδοχή της χώρας – αυτό πρέπει να το παραδεχθώ”; Τι λέει ο κ. Τσουκαλάς;»
Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης για την οικονομία, το κόστος ζωής και την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά, με την Κουμουνδούρου να επιχειρεί να αναδείξει αυτό που θεωρεί ως αντιφάσεις στη δημόσια επιχειρηματολογία στελεχών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
