“Τα φίδια ξαναβγήκαν από τις τρύπες τους πάλι”

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος με αφορμή τα περιστατικά στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης

Πριν περίπου ένα χρόνο, τελείωσε μια μακροχρόνια δική, η οποία κράτησε περίπου για πέντε ολόκληρα χρόνια για να οριστικοποιηθεί η τελική απόφαση. Η απόφαση βγήκε στις 7 Οκτωβρίου του 2020, η οποία για τη τρομοκρατική οργάνωση ήταν καταπέλτης. Συγκεκριμένα, 52 μέλη από αυτή τη τρομοκρατική οργάνωση οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής για πάρα πολλές ποινικές κατηγορίες που φτάνουν μέχρι και στην ανθρωποκτονία από πρόσθεση με ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά δυστυχώς το αυγό του φιδιού είναι και πάλι εδώ. Οι ακροδεξιοί υποστηρικτές – μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» μπήκανε και κάνουν προπαγάνδα στα Δημόσια Σχολεία. Συγκεκριμένα, στο Πρώτο και Δεύτερο Επαγγελματικό Λύκειο στη Σταυρούπολη εδώ και λίγες ημέρες μοίραζαν εντός του σχολικού χώρου ακροδεξιό προπαγανδιστικό υλικό. Δυστυχώς, τα μέλη της δεν έμειναν μόνο εκεί, πήγανε και την έπεσαν με λοστούς και με μαχαίρια σε φοιτητές ή ακόμη και μαθητές που διαφωνούσαν απλά με τις απόψεις τους. Πολλοί μαθητές αλλά ακόμη και περαστικοί που απλά περνούσαν απέξω από το συγκεκριμένο λύκειο κατέληξαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Το θέμα όμως δεν είναι τι έγινε αλλά τι θέλουν οι οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ; Μα είναι πολύ απλό τι θέλουνε, θέλουν έναν ακόμη Παύλο Φύσσα, έναν ακόμη Σαχζάτ Λουκμάν ή με άλλα λόγια μια ακόμη ανθρωποκτονία. Τι να σκεφτεί κανείς άραγε όταν η ίδια η Ελληνική Αστυνομία τους συλλαμβάνει επ’ αυτόφωρο και να κουβαλάνε ακόμη και πιστόλια μέσα στις τσάντες τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι χρυσαυγήτες το έλεγαν πριν μερικά χρόνια, ότι είχαν εντολή για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα ακόμη και μέσα στη μέση του δρόμου;  Δυστυχώς, για όλους μας υπάρχει ακόμη μια ομάδα ατόμων μέσα στη κοινωνία μας όπου χειροκροτούν και να επικροτούν τέτοιες ενέργειες.

Αλήθεια όμως, δε σκέφτηκε κανείς ότι όλα αυτά που γινόντουσαν εντός σχολικού χώρου, η εκπαιδευτική κοινότητα που ήτανε; Ο Λυκειάρχης και οι καθηγητές τι έκαναν για να αποτρέψουν την όλη κατάσταση; Ο σοφός λαός λέει ότι η σιωπή είναι συνενοχή και δυστυχώς εδώ ο Λυκειάρχης και οι καθηγητές σιώπησαν. Όλα αυτά λοιπόν γινόντουσαν με τη πλάτη όλων των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο Λύκειο όπου δυστυχώς δεν έχει πέσει ούτε μια αποβολή τις τελευταίες ημέρες που γινόντουσαν σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από το Λύκειο. Όπως λέει και η κοινή λογική, όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς απέτυχαν να ανταπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους με πολύ τραγικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, γινόμαστε πάλι μάρτυρες ομηρίας πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων όπως αυτές που γινόντουσαν το 2011 στο Κέντρο της Αθήνας. Τότε συγκεκριμένα, μέλη και ύστερα Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν επιθέσεις με μαχαίρια και λοστούς σε αλλοδαπούς χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενο. Η μόνη διαφορά τώρα σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ότι αντί να τις κάνουν σε αλλοδαπούς τι κάνουν σε Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας. Ουσιαστικά, το μόνο έγκλημα που έκαναν ήταν να διαφωνούν ιδεολογικά μαζί τους, χωρίς να έχουν ασχοληθεί πραγματικά μαζί τους ούτε ένα λεπτό της ώρας μαζί τους. Πραγματικά, όμως τι σόι μαθητές είναι αυτοί όπου αντί να πάνε στο σχολείο και να θέλουν να μορφωθούν και να μάθουν ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε συμπολίτες τους; Αναρωτηθείτε, αν αξίζει πραγματικά να πληρώνουμε με τους φόρους μας την εκπαίδευσή τους, όπου το μόνο που κάνουν τις τελευταίες ημέρες είναι να μαχαιρώνουν τον απλό κόσμο; Δε πρέπει αυτοί οι μαθητές να δεχτούν τις συνέπειες των πράξεων τους, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος;

Τα φίδια προσπαθούν ξανά σιγά – σιγά να ξανασηκώσουν κεφάλι μέσα στην Ελληνική Κοινωνία πατώντας επάνω στην υγειονομική – οικονομική κρίση για να φτιάξουν ένα νέο οικοδομικό αφήγημα. Εκμεταλλεύονται μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουν να επιβιώσουν γιατί αλλιώς θα χαθούν στη συνείδηση της Ελληνικής Κοινωνίας και της Πολιτείας σαν ένα πάρα πολύ κακό αφήγημα το οποίο κράτησε για μια ολόκληρη δεκαετία. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι κανένας δε πρέπει να μείνει αμέτοχος μπροστά στο νέο νεοναζιστικό κίνδυνο που έρχεται και μας χτυπά τη πόρτα. Η Ελληνική Κοινωνία – Πολιτεία πρέπει και αυτή τη φορά να απαντήσει μαζικά και δυναμικά σαν μια γροθιά. Τα φίδια πρέπει να ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από τις τρύπες τους. Ο αγώνας αυτός θα είναι σκληρός και χρονοβόρος όμως πρέπει να νικηθεί και θα νικηθεί όπως έγινε και πριν περίπου ένα χρόνο. 

 

Φωτογραφία από pixabay

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ