Τα πρόσωπα της “Ανανέωσης” στο Κίνημα Αλλαγής

Με τα μάτια στραμμένα στην εσωτερική οργάνωση της Δημοκρατικής Παράταξης - "Από κάτω προς τα πάνω"

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή και σταθερή άνοδο. Υπάρχει λόγος για αυτό: Το ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα της νέας εποχής, η “ΑΝΑΝΕΩΣΗ”. Με τον Πρόεδρο της παράταξης, Νίκο Ανδρουλάκη να έχει ξεκάθαρο στίγμα από τις πρώτες κι όλες μέρες της ηγεσίας του, τα πρόσωπα που απαρτίζουν το δυναμικό “κολάζ” της ανανέωσης στην εσωτερική οργάνωση είναι εδώ, με μόνη ίσως “έκπληξη”, τον Νίκο Βοσδογάνη, ο οποίος, φαίνεται, να παραμένει στην ομάδα επικοινωνίας της παράταξης. 

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος  εκτιμάται ότι προαλείφεται για γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μετά το προσεχές συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο Στέφανος Ξεκαλάκη θα έχει ρόλο – κλειδί στη Χαριλάου Τρικούπη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι προορίζεται να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Μέχρι τη στιγμή που γράφοντας αυτές οι γραμμές, φαβορί για να αναλάβει τη νευραλγική θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Στήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρείται πρόσωπο ήπιων τόνων με συναινετική διάθεση και σηματοδοτεί ουσιαστικά αυτό που θέλει πολιτικά και επικοινωνιακά να πετύχει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: την ανανέωση. Άνθρωποι μάλιστα που γνωρίζουν καλά το «πράσινο» παρασκήνιο, χαρακτηρίζουν τον βουλευτή Χαλκιδικής ως αθόρυβο, αλλά ταυτόχρονα πολύ εργατικό.

Αναμένεται επίσης να αναβαθμιστούν με ουσιαστικότερους ρόλους και αυξημένες αρμοδιότητες στην επικοινωνία του κόμματος, ο μέχρι πρότινος Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος και ο Βαγγέλης Τσόγκας.

Ο πρώτος προαλείφεται για  υπεύθυνος συνολικά του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο δεύτερος για να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου.

Την ομάδα επικοινωνίας θα συμπληρώσουν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, που θα έχει την ευθύνη των social media, η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη, ενώ στο επικοινωνιακό team θα συμμετέχει και ο μέχρι πρόσφατα διευθυντής του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης. 

Στη νέα αρχιτεκτονική της Χαριλάου Τρικούπη θα αξιοποιηθούν και άλλοι συνεργάτες που Νίκου Ανδρουλάκη, που συμμετείχαν στον στενό πολιτικό και οργανωτικό του πυρήνα, όπως  η Μάρα Κουκουδάκη, πρώην στέλεχος  της ΠΑΣΠ στο Παντειο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Αθήνας, ο συγκοινωνιολόγος και έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά Ηρακλής Δρούλιας και ο Γρηγόρης Φελώνης, που γνωρίζει πολύ καλά τα οργανωτικά και εν όψει του συνεδρίου θα αναλάβει  μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να εντάξει στον σχεδιασµό του και άλλα νεότερα στελέχη, όπως η Νανά Βρυώνη, ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος, η δηµοτική σύµβουλος στον ∆ήµο Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, ο πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Παλλήνης, Κώστας Σµέρος, ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, ο Θανάσης Κονίδας κ.α.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ