Τελικά παραβιάζει ή δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα η Τουρκία κύριε “Υπερ-Πατριώτη” Μ.Βορίδη;

Του Γαβρή Άγγελου. Αρχισυντάκτη.

Ο υπουργός της ΝΔ σημείωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» μαζί με τον τουρκικό στόλο δηλώνουν ότι θα παραβιάσουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζουν

 

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν έχουμε διαπιστώσει, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις έρευνες του τουρκικού «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο.

O “Υπερ-Συντηρητικός” Μ.Βορίδης με το γνωστό παρελθόν του πολιτικά – και όχι μόνο – *θυμηθείτε τα τσεκουρια με τα οποία φέρεται να κυνηγούσε κομμουνιστές μα και μπορείτε να ψάξετε το παρελθόν του και την περίοδο της δικτατορίας , προχώρησε στην παραπάνω δήλωση στον ΣΚΑΪ , σε σημείο που μέχρι και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ υποχρεώθηκαν να αντιδράσουν στα λεγόμενά του!

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι το τουρκικό ερευνητικό μαζί με τον τουρκικό στόλο «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα» της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι «προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει», εξαιρουμένου βέβαια ότι το «Ορούτς Ρέις» βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο εδώ και ένα μήνα.

Τελικά “παραβιάζει” ή δεν “παραβιάζει”;

Συντηρεί το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία επεκτείνοντας έως τις 27 Αυγούστου την παράνομη Navtex, βάσει της οποίας το Oruc Reis παραβιάζει την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα το τελευταίο διάστημα.

Κίνηση με την οποία η Άγκυρα «δυναμίτισε» την όποια προοπτική διαλόγου – τουλάχιστον άμεσα – με την Ελλάδα, εκθέτοντας παράλληλα και τη Γερμανία που πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκθέτει παράλληλα και την Ελληνική κυβέρνηση που έφτασε στο παρελθόν σε σημείο να προβεί σε…. “προειδοποιητικό διάβημα” προς την Τουρκία – ένα από τα “μαργαριτάρια” της διεθνούς διπλωματίας, με τον Δένδια να προσπαθεί να “μαζέψει” τα “αμάζευτα” και στο “καπάκι” τον υπουργό να δηλώνει δημόσια πως “δεν ήξερα πως πάω στην Αίγυπτο να υπογράψω ΑΟΖ”. Παλινωδίες και διεθνής εξευτελισμός με τις αλλεπάλληλες “γκάφες” της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ή δεν ξέρει τι κάνει και μέσα στον πανικό της και τον συνδυασμό άγνοιας-αλαζονείας βάζει σε ρίσκο την Εθνική μας Κυριαρχία ή ενδεχομένως να υπάρχουν άλλου είδους συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι”..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ