ΘΕΜΑ: “Η ακύρωση του συνεδρίου νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής αντιτίθεται στις αρχές & τις αξίες της 3ης Σεπτέμβη!”

Άρθρο του Γαβρή Άγγελου

Συνέδριο Νεολαίας Κινήματος Αλλαγής: “Η καυτή πατάτα” της Τρικούπη πρίν τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη Προέδρου του κόμματος.

Πριν λίγες μέρες, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, στο “The Socialist” βγάλαμε την είδηση μέσα από το “Μικροσκόπιο” πως το συνέδριο Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ οδεύει προς ακύρωση- με ανοιχτό το ενδεχόμενο να διοριστούν τα όργανα της Νεολαίας γιατί κάπως πρέπει η Νεολαία να “λειτουργεί”

Δεν θα μακρηγορήσω αγαπητοί αναγνώστες, επειδή “όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά” καλό είναι προλάβουμε κάποια πράγματα γιατί η “φωτιά” μπορεί να γίνει πυρκαγιά. Αρκετά με τους συμβολισμούς όμως:

Τι συμβαίνει με το Συνέδριο; 

Πάει προς αναβολή λόγω κορονοϊού και οι διαδικασίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακύρωση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής Γραμματέα Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ και του Συμβουλίου που θα πλαισιώσει τον νέο Γραμματέα. Δεν “παίρνει” άλλη αναβολή ωστόσο η απουσία θεσμικών εκπροσώπων της Νέας Γενιάς από το πολιτικό προσκήνιο. Η εποχή του post, του like και του share πρέπει και οφείλει να αποτελέσει παρελθόν για τους Νέους του Κινήματος Αλλαγής -Του ΜΟΝΟΥ υπεύθυνου κόμματος αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο κοινοβούλιο που ασκεί πραγματική πολιτική!

Ποιός ο ρόλος της ΚΟΕΣ;

Η ΚΟΕΣ, ως θεσμικό όργανο του ΚΙΝΑΛ, έχει εκφράσει την θέση του, η 21μελής ομάδα έχει δηλώσει με σαφήνεια πως το συνέδριο Νεολαίας πρέπει να γίνει δημοκρατικά, ανοιχτό για εκλογή  Γραμματέα από τη Βάση . Λογικό να πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή λόγω πανδημίας – άλλωστε όλοι έχουμε βάλει στο delay την ζωή μας ως ένα βαθμό! Παράλογο και αντιδημοκρατικό να μιλάμε για ενδεχόμενα διορισμού της επιτροπής και του Γραμματέα!

Γιατί “ανοιχτό συνέδριο”;

Γιατί όχι e-voting ας πούμε; Γιατί το e-voting μπορεί κάλλιστα  να αμφισβητηθεί ως προς την διαφάνεια της διαδικασίας εκλογής Γραμματέα και αυτά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν τα κάνει, δεν τα έκανε ποτέ, άλλες “νεολαίες” ίσως… με γνωστά αποτελέσματα!

Ανοιχτό συνέδριο εν καιρώ πανδημίας; ΌΧΙ. Κανείς δεν μίλησε για ανοιχτό συνέδριο με χιλιάδες άτομα να συνωστίζονται στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου. Αναβολή ναι. Μέχρι να μπορούμε να λειτουργήσουμε ως κοινωνία -δεν είναι απαραίτητο να μεσολαβήσουν έτη για αυτό! Ακύρωση του συνεδρίου και διορισμοί είναι πέρα από την λογική, τις αξίες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου, μακριά από λογικές που σε θέλουν πρωταγωνιστή στην πολιτική, μακριά από την ίδια την νεολαία που είναι το σήμερα και το αύριο του κόμματος που το όνομά του από μόνο του, έχει ό,τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει στον προοδευτικό χώρο, είναι “Κίνημα” που σημαίνει μαζικότητα, δημοκρατία και πρόοδο. Και “ΑΛΛΑΓΗΣ”, μια αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε, από τον πιο ρομαντικό Δημοκράτη μέχρι τον πιο ρεαλιστική, μια ΑΛΛΑΓΗ που θα έρθει μόνο όταν υπενθυμίσουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας, από που προερχόμαστε και που φιλοδοξούμε να φτάσουμε!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ